stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Misija Trnava ni uspela, Slovaki z golom Nemca odpravili Slovence

Deli na:
Misija Trnava ni uspela, Slovaki z golom Nemca odpravili Slovence

Foto: Grega Wernig

Slovenska nogometna reprezentanca je na sedmi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Trnavi izgubila proti Slovaški z 0:1 (0:0).

Za Slovake je zadel Adam Nemec v 81. minuti. Naslednja tekma izbrance Srečka Katanca čaka v ponedeljek, ko bodo v Stožicah gostili Litvo.

* Stadion Antona Malatinskega, gledalcev 16.896, sodniki: Lahoz, Devis in del Palomar (vsi Španija).
* Strelci: 1:0 Nemec (81.).
* Slovaška: Dubravka, Hubočan, Škriniar, Gyömber, Pekarik, Weiss (od 55. Rusnak), Hamšik (od 87. Duda), Lobotka, Kucka (od 65. Greguš), Mak, Nemec.
* Slovenija: Oblak, Jokić (od 9. Viler), Cesar, Mevlja, Skubic, Krhin (od 80. Rotman), Vetrih, Kurtić, Birsa (od 60. Verbič), Iličić, Matavž.
* Rumena kartona: Mak; Birsa.
* Rdeči karton: /.

Slovenci so si v Trnavi želeli vsaj točko, a je niso dobili. Potem ko so bili Slovaki večji del tekme konkretnejši, jim je pomembne tri točke prinesel Nemec v 81. minuti. To pomeni, da si je Slovenija močno otežila delo, če si želi do drugega mesta v skupini F. Za Slovaško zdaj zaostaja že štiri točke, do konca kvalifikacij pa jih ob Litvi čakata še gostovanje v Angliji in domača tekma s Škotsko.


Katanec je v začetni postavi poskrbel za eno presenečenje, v romb na sredini igrišča je na levo stran postavil Amedeja Vetriha namesto (pričakovanega) Benjamina Verbiča. V napadu je začel Tim Matavž, ob njem je bil Josip Iličič, za njima pa Valter Birsa.

Slovenska vrsta, v kateri je selektor zaradi poškodbe Bojana Jokića že v deveti minuti v igro poslal Mitjo Vilerja na levi bočni položaj, pa v prvem polčasu ni blestela v napadu. V vseh 45 minutah si ni priigrala praktično niti ene resne priložnosti, na drugi strani pa so imeli Slovaki večji del tega dela igre pobudo in tudi nekajkrat ogrozili vrata Jana Oblaka.

Že v sedmi minuti je slovenski vratar odbil žogo po strelu Petra Pekarika, v 15. minuti je obranil še strela Adama Nemca iz bližine in Mareka Hamšika z roba kazenskega prostora, v 34. minuti pa je z levo roko odbil še žogo po Hamšikovem prostem strelu z 18 metrov.

Minuto pozneje je Nemec z glavo žogo poslal malo mimo cilja, v 44. minuti je Oblak znova ustavil strel, takrat Roberta Maka, v 45. minuti pa je Pekarik iz bližine z desne strani zadel le zunanji del mreže.

V 51. minuti so Slovaki zapravili novo lepo priložnost, ko se je sam pred Oblakom znašel Mak, a zgrešil cilj. Dve minuti pozneje je Viler z leve strani poslal uporabno žogo pred vrata gostiteljev, a je Milan Škriniar blokiral Matavžev poskus. V 59. minuti je praktično čez dve tretjini igrišča povlekel Iličić, na koncu pa žogo poslal čez gol.

Slovenija je tako kot v prvem polčasu predvsem čuvala potencialno točko, pobuda je bila na strani domačih, ki pa dolgo niso znali najti luknje v strnjeni obrambi gostov. V 81. minuti pa jim je to uspelo, ko je po podaji z leve strani žoga ob posredovanju Oblaka najprej zletela v prečko, odbito žogo pa je v mrežo potisnil Nemec. To je bil tudi končni izid.