baunei, navigacija Svet24.si

Navigacija Google Zemljevidi jih pripelje na ...

2_Pero Lovšin Svet24.si

»Naše dobre volje naj se nalezeta tudi politika ...

ženska Dobra karma

Popolna energijska napoved od 19. do 25. 10. 2019

Festival že tradicionalno gosti Zemono Svet24.si

Kdo so sodobni slovenski graščaki in kako ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

borut4 Njena.si

Borut priznava: 'Maščevanje je uspelo'

ALEŠOVA POT Njena.si

Aleš po operaciji kože pravi suhec

Magazin

Minicity otroke uči o varnosti v prometu

Deli na:
Minicity otroke uči o varnosti v prometu

Minicty v BTC. - Foto: BTC

Kreativno otroško mesto Minicity Ljubljana je danes odprlo dodatne površine z novimi, poučnimi vsebinami. V 200.000 evrov vredni širitvi se je 40 obstoječim igralnim enotam pridružilo še sedem novih, med njimi tudi interaktivno motorično-didaktično igralo za učenje otrok o varnosti v prometu, so sporočili iz Minicityja.

Minicity Ljubljana, največje mesto za otroke do 12. leta, je v sklopu povečanja svojih prostorov za didaktično igro v četrtek, 4. oktobra 2018, brezplačno odprlo svoja vrata javnosti, kar so podprla slovenska in tuja podjetja ter mnogi znani Slovenci. Celodnevni in programsko bogat dogodek »Za varno mobilnost otrok« je bil umeščen v Teden otroka in je sovpadal z nacionalno akcijo Pešec, Minicity, povečan na več kot 1500 kvadratnih metrov, pa je med številnimi novostmi kot osrednjo predstavil prav prometno igralo.

Z njim želijo otrokom skozi igro na interaktivnem motorično-didaktičnem igralu s tunelom in z efekti iz realnega sveta prometa prikazati, kako povečati varnost otok v prometu, spodbujati k vsakodnevni uporabi ekoloških prevoznih sredstev in pešačenja ter otroke uriti v motoričniih spretnostih.

Prometno igralo in ostale novosti so predstavili predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal, predsednica uprave Zavarovalnice Generali Vanja Hrovat, direktorica AMZS mag. Lucija Sajevec, direktor Javne agencije RS za varnost prometa mag. Igor Velov, specialni pedagog Marko Juhant in direktor Minicityja Miha Culiberg. O pomenu varnosti v prometu so spregovorili tudi znani Slovenci in starši, med njimi Oriana Girotto, Urška Drofenik, Rebeka Dremelj, Sabina Kogovšek, Nina Wabra Jakič in Petra Greiner.


Prometno igralo je nastalo v sodelovanju s strokovnjaki iz podjetij AMZS, Zavarovalnica Generali, Javna agencije RS za varnost prometa in Toys4U, ki so se pridružila več kot 50 zasebnim in javnim podjetjem, ki že četrto leto omogočajo, da otrociv Minicityju skozi igro praktično spoznavajo več kot 50 poklicev in osvajajo uporabna življenjska znanja z delujočimi rekviziti in prikazom delovanja resničnih panog v pomanjšanih poslovalnicah resničnih ustanov.

Ob tej priložnosti je Minicity pripravil še brezplačni koncert pod pokroviteljstvom BTC Cityja, ki je potekal neposredno pred Minicityjem v Dvorani A, vhod A1. Najmlajše so zabavali Rok Terkaj – Trkaj, Nipke in Ribič Pepe z RTV Slovenija, skupaj s podporniki Minicityja in projekta varne mobilnost otrok Jasno Kuljaj, Špelo Močnik, Leo Sirk, Jerco Zajc Šušteršič, Nino Gajič, Danajo Obak, Anjo Oman, idr.

Zbranim so predstavili tudi novosti prenovljenega otroškega programa RTV Slovenija in otroško modno revijo znamke Coccodrillo iz nove trgovinice, ki je del povečanega Minicityja. Med novostmi Minicityja je moč obiskati še šest novih igralnih enot, ki so dopolnile 40 obstoječih hišic, pomanjšanih poslovalnic, več rojstnodnevnih sob, internetni in bralni kotičkek.

Dogodek je bil brezplačen tudi za 200 socialno ogroženih otrok in njihove starše ter za več kot 20 vrtcev in šol, vsi pa so se lahko zabavali v kreativnem parku, preizkusili športne aktivnosti in ekološka prevozna sredstva, AMZS simulator vožnje, policijski motor, v okviru programa Levjesrčni Zavarovalnice Generali osvojili medaljo za hrabrost, spoznali kužka Montija iz Zotta in medvedka Bena iz BenQuicka, vedoželjni pa so bili deležni tudi sladkega presenečenje s palčki Nanetti iz Loackerja.

loading...
Loading...