Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V kitajski Wuhan se je iz vse države vrnilo več kot 12 tisoč potnikov

Deli na:
V kitajski Wuhan se je iz vse države vrnilo več kot 12 tisoč potnikov

Potniki, ki so pripotovali iz drugih delov države, so lahko izstopili z vlakov, vkrcanje pa ostaja prepovedano do 8. aprila, ko bo predvidoma odpravljena tudi prepoved potovanj iz mesta. - Foto: Reuters

Na Kitajskem so od sobote potrdili 45 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega 44 uvoženih primerov. O edini novi domači okužbi so poročali iz osrednje province Henan. Za boleznijo covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, je umrlo še pet ljudi.

V mestu Wuhan, kjer se je novi koronavirus decembra lani prvič pojavil, medtem počasi rahljajo stroge ukrepe, ki so jih oblasti uvedle za preprečitev širjenja virusa.

Prvič po več kot dveh mesecih so se v soboto v glavnem mestu province Hubei znova ustavili hitri vlaki. V mesto, ki je pomembno železniško vozlišče, se je iz vse države vrnilo več kot 12.000 potnikov. Znova so začeli voziti tudi vlaki znotraj 11-milijonskega mesta.

Potniki, ki so pripotovali iz drugih delov države, so lahko izstopili z vlakov, vkrcanje pa ostaja prepovedano do 8. aprila, ko bo predvidoma odpravljena tudi prepoved potovanj iz mesta.

Po poročanju kitajskih medijev so bili med potniki v glavnem prebivalci Wuhana, ki se po uvedbi karantene 23. januarja niso mogli vrniti v mesto. Omejitve potovanj v preostanku Hubeija so bile odpravljene pred dnevi.

Na Kitajskem so od decembra lani potrdili več kot 80.000 okužb z novim koronavirusom, 3300 ljudi je umrlo. Samo v Wuhanu je umrlo 2543 ljudi, več kot 50.000 se jih je z virusom okužilo.