favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Milijonski posel z vstopnicami za dvoboj Mayweather - Pacquiao

Deli na:
Milijonski posel z vstopnicami za dvoboj Mayweather - Pacquiao

Foto: Reuters

Boksarski dvoboj velterske kategorije med Floydom Mayweatherjem in Mannyjem Pacquiaom, ki se bosta 2. maja v Las Vegasu pomerila za naslov prvaka, že več kot mesec dni pred začetkom podira rekorde. Za vstopnice so namreč iztržili kar 74 milijonov dolarjev, kar je največ v zgodovini boksarskih dvobojev.

Menedžer filipinskega boksarja Pacquiaa Bob Arum je sporočil, da so pri prodaji nekaj več kot 15.000 vstopnic iztržili 74 milijonov dolarjev oziroma 68 milijonov evrov. To je kar 54 dolarskih milijonov več, kot je znašal doslej največji izkupiček, tudi pri tem pa je bil vpleten Mayweather, ko se je septembra 2013 pomeril z Mehičanom Canelom Alvarezom.

Dvorana MGM bo sicer sprejela 16.800 gledalcev, za vstopnice je bilo potrebno odšteti med 1000 in 10.000 ameriških dolarjev. A prihodki od prodanih vstopnic bodo v končnem proračunu dvoboja imeli celo manjši delež, saj boksarski strokovnjaki ocenjujejo, da se bo pred, med in po dvoboju "obrnilo" kar 400 milijonov zelencev.

Izkupiček od vstopnic so sprva ocenjevali na 40 milijonov dolarjev, toda veliko zanimanje za dvoboj je tudi podražilo dragocene papirje. Prireditelji so zagotovili nekaj dodatnega prostora, obenem pa precej povišali cene. Tako so najdražje vstopnice namesto prvotno predvidenih 7500 dolarjev prodajali kar po 10.000 dolarjev. "To je noro, ampak tako pač je," pa je ples dolarjev ocenil Arum. A navadni ljubitelji boksa, ki bi si lahko ob tako astronomskih cenah sploh privoščili ogled dvoboja v živo, bodo prikrajšani; večno vstopnic so namreč pokupili promotorji, pokrovitelji in televizijske postaje, ki imajo pravice prenosov.

Prav prenosi pa so naslednja ključna točka velikih denarnih prilivov. Težko pričakovani obračun Mayweather - Pacquiao naj bi zgolj v Kanadi in ZDA namreč pritegnil kar tri milijone gledalcev, ki so pripravljeni plačati po 100 dolarjev, že ti pa bodo v proračun dvoboja prinesli še 300 milijonov dolarjev. Pravice prenosov v drugih državah pa bodo navrgle še dodatnih 35 milijonov, od tega deset na Filipinih, kjer velja Pacquiao za narodnega junaka.