evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Boksar Mayweather največji zaslužkar med športniki

Deli na:
Boksar Mayweather največji zaslužkar med športniki

Foto: Reuters

Revija Forbes je objavila seznam najbolje plačanih športnikov na svetu v letu 2013. Na vrhu je končal ameriški boksar Floyd Mayweather, na drugem mestu je portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo. Boksarski zvezdnik je zaslužil neverjetnih 105 milijonov ameriških dolarjev.

Ameriški golfist Tiger Woods je bil na prvem mestu med leti 2001 do 2011, Mayweather pa je njegov primat prevzel lani, ko je zaslužil 85 milijonov dolarjev. Boksarski šampion je 105 milijonov zaslužil zgolj z dvema dvobojema.

"Počaščen sem in izjemno srečen, da sem najbolje plačani športnik. Počnem nekaj, kar ne počne vsak, promoviram sebe, trdo delam in to se kaže," je povedal Mayweather. Forbes je objavil še, da je Mayweather od leta 1996, ko je postal profesionalec, zaslužil že skoraj 400 milijonov.

V najboljši stoterici je končalo 15 nogometašev, najvišje je končal Ronaldo. Ta je zaslužil 80 milijonov in zaostaja le za Mayweatherjem. Tretji je ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James z 72,3 milijoni. Član Miami Heat je največji zaslužkar med košarkarji.

Četrti je argentinski nogometni genij Lionel Messi, ki je zaslužil 64,7 milijona, peterico pa zaključuje še en zvezdnik lige NBA; Kobe Bryant je v letu 2013 zaslužil 61,5 milijona. Woods je z 61,2 milijona šesti.

Na seznamu so le tri ženske, tako kot lani, vse iz teniškega sveta. Najvišje je Rusinja Marija Šarapova, ki je s 24,4 milijona na 34. mestu. Kitajka Li Na je 41., zaslužila je 23,6 milijona, Američanka Serena Williams je 55., v letu 2013 je obogatela za 22 milijona dolarjev.