1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Messi prekinil negotovost: Vsaj leto dni še ostajam v Barceloni

Deli na:
Messi prekinil negotovost: Vsaj leto dni še ostajam v Barceloni

Foto: Profimedia

Potem ko je z zahtevo po predčasnem koncu pogodbe z Barcelono sam sprožil val ugibanj in teorij, kam se bo preselil, je najboljši nogometaš na svetu zdaj še sam končal zgodbo. V pogovoru za nogometni portal Goal.com je Lionel Messi dejal, da ostaja še eno sezono.

Kot razlog za to, da ne bo predčasno končal sodelovanja z blaugrano, ki se bo po pogodbi izteklo naslednje leto, je Messi navedel odkupno klavzulo. Ta znaša 700 milijonov evrov in v zadnjih dneh se je razvnela prava pravna bitka, v kateri je Messijev tabor trdil, da klavzula ne velja več, ker je nogometaš zahteval predčasen konec sodelovanja, klub pa, da jo morajo morebitni kupci izpolniti.

"Nadaljeval bom v tem klubu, ker mi je predsednik dejal, da je edini način, da odidem, če plačam 700 milijonov evrov. To pa je nemogoče," je dejal Messi in dodal: "Edina druga možnost bi bila sodišče. Tega pa nočem, ker imam preveč rad Barcelono."

S tem so se končale špekulacije, da naj bi Messi v naslednji sezoni postal član Manchester Cityja, kjer je trener njegov nekdanji strateg pri blaugrani Pep Guardiola.



Messi je protestno izpustil štiri treninge v novi sezoni. "Bil sem prepričan, da sem prost igralec. Predsednik je vedno dejal, da se lahko na koncu sezone sam odločim, ali ostanem ali grem. Zdaj so se obesili na dejstvo, da tega nisem naredil 10. junija," je v pogovoru dejal Argentinec, ki meni, da ima kljub temu, da je popustil, prav on: "Toda junija smo še igrali, bili smo sredi krize in to pomeni, da datumi ne veljajo več."

Na stran Barcelone se je v sporu postavilo tudi vodstvo španske lige. Argentinski zvezdnik je tako končal svoj pravni boj in se bo naslednji teden pridružil ekipi. A je opozoril, da njegovi razlogi, zaradi katerih je želel zapustiti klub, ostajajo nespremenjeni: "To, da ostajam, ne spremeni položaja, da želim oditi. A vseeno bom dal vse od sebe."

Morda pa je imela zadnjo besedo tudi njegova družina: Messi je namreč priznal, da niso podprli njegove prve odločitve. "Ko sem o želji, da grem, povedal ženi in otrokom, je bila drama. Niso želeli zapustiti Barcelone."