stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Med otvoritveno slovesnostjo OI zaprt zračni prostor Pariza

Deli na:
Med otvoritveno slovesnostjo OI zaprt zračni prostor Pariza

Fotografija je simbolična. - Foto: Pixabay/Skitterphoto

Zračni prostor Pariza bo zaprt v radiju 150 kilometrov okoli francoske prestolnice med otvoritveno slovesnostjo poletnih olimpijskih iger 2024, so sporočile tamkajšnje oblasti za civilno letalstvo. Zato bo 26. julija prekinjen promet tudi na obeh največjih pariških letališčih, Charles de Gaulle in Orly, poroča tiskovna agencija AFP.

Francoski direktorat za civilno letalstvo je sporočil, da bo zračni prostor ostal zaprt med 19. uro in polnočjo med slovesnim odprtjem 26. julija.

Zračni prostor bo zaprt za vse z izjemo tistih, ki zagotavljajo storitve v sili pri nujni medicinski pomoči, ter tistih, ki bodo imeli posebno dovoljenje ministrstva za obrambo države. Med otvoritveno slovesnostjo "ne bodo dovoljeni nobeni leti v zračnem prostoru", so sporočili iz organizacije DGCA.

Letalske družbe in zasebne letalske družbe bodo morale preložiti svoje dejavnosti ali se izogibati temu območju v tem času.

Dodali so, da bodo zaradi zagotavljanja skladnosti z omejitvami za dve veliki pariški letališči, Charles de Gaulle in Orly, veljali predpisi od 26. julija že od 17. ure dalje. Pa tudi za letališče Beauvais (Oise), specializirano za nizkocenovne lete, in to na začetku vikenda v polni poletni sezoni.

Ministrstvo za obrambo bo zadolženo za uveljavljanje omejitev s posebnimi metodami odkrivanja intervencij, so sporočili.

V času olimpijskih in paraolimpijskih iger bodo organizatorji OI skupaj z mestnimi oblastmi uvedli tudi druge ukrepe za urejanje zračnega prometa. Ti bodo znani spomladi 2024.