kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Med nominiranci nagrade mercury tudi pokojni David Bowie

Deli na:
Med nominiranci nagrade mercury tudi pokojni David Bowie

Foto: Arhiv Reporterja

Znani so letošnji nominiranci za britansko glasbeno nagrado mercury. Med imeni v igri za 25. nagrado je posthumno nominiran tudi David Bowie z albumom Black Star. Za nagrado se bo potegovalo 12 glasbenikov oziroma skupin, med njimi tudi zasedba Radiohead, raperja Kano in Skepta ter kantavtorica Laura Mvula.

Za skupino Radiohead, ki je na glasbeno sceno prodrla v zgodnjih 90. letih, je to že peta nominacija za nagrado. Letos se skupina za mercuryja poteguje z albumom A Moon Shaped Pool.

Med nominirance sta se letos prvič uvrstila raperja Skepta (z albumom Konnichiwa) in Kano (Made In The Manor).

Za nagrado se že tretjič poteguje pevka Bat for Lashes, tokrat z albumom The Bride, drugič pa Laura Mvula (The Dreaming Room), Michael Kiwanuka (Love and Hate) in Savages (Adore Life).

Med letošnjimi nominiranci so še Anohni z albumom Hopelessness, Jamie Woon z albumom Making Time, The 1975 z albumom I Like It When You Sleep... in skupina The Comet Is Coming, ki je nominirana za album Channel The Spirits.

Zmagovalca bodo izbrali 6. septembra med šestimi finalisti, med katerimi bo enega izbralo občinstvo, kar je letošnja novost, piše britanski BBC.

Nagrado mercury od leta 1992 podeljujejo najboljšim britanskim in irskim glasbenikom kateregakoli glasbenega žanra. Zmagovalce izbira strokovna žirija, sestavljena iz glasbenikov, producentov, glasbenih voditeljev in novinarjev. Lani je nagrado prejel Benjamin Clementine za album At Least for Now.