državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

S projektom Srce Sloveniji 700 družinam kupili šolske potrebščine

Deli na:
S projektom Srce Sloveniji 700 družinam kupili šolske potrebščine

Foto: Bobo

Humanitarno društvo Vztrajaj – Never Give Up in ektremni športnik ter humanitarec Matej Markovič sta pred začetkom šolskega leta v sodelovanju z Zavodom Anina Zvezdica poskrbela, da je 700 najranljivejših družin dobilo šolske potrebščine. Akcija Srce Sloveniji je tako znova dosegla svoj namen: združiti Slovenijo v dobrodelnosti.

Dobrodelni ultratriatlon, na katerem je Matej Markovič preplaval 30, prekolesaril 900 ter pretekel 250 kilometrov, je letos potekal pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. Matej je za celotno traso potreboval dobrih 5 dni, v duhu imena društva (Vztrajaj – Never Give Up) pa je prebrodil večje in manjše krize, tudi 36-urni naliv, ki ga je spremljal skoraj celotno kolesarsko etapo.

»Naprej te žene misel, da delaš nekaj dobrega. Tudi ekipa me je vedno znala motivirati in najti tiste besede, ki so mi dale dodatne energije, ko je bilo najhuje« je povedal Matej in dodal, da je 700 setov šolskih potrebščin za prvo in drugo triado lepa številka, vendar še zdaleč ni dokončna. Akcija zbiranja se namreč nadaljuje do konca septembra, kar ne bo porabljeno za šolske potrebščine pa bodo v društvu - v sodelovanju z Zavodom Anina Zvezdica - namenili za nakup hrane in plačilo nujnih položnic pomoč potrebnim družinam.

Ana Lukner iz Zavoda Anina Zvezdica, ki je poskrbela, da so kupljene šolske potrebščine prišle v roke tistih otrok, ki jih resnično potrebujejo, dodaja: »Zahvala gre Mateju, društvu Vztrajaj – Never Give Up in vsem srčnim ljudem, ki so namenili delček srca in poskrbeli, da je 700 družinam pred prvim šolskim dnem lažje pri srcu.«

V društvu še dodajajo, da je bil odziv nad pričakovanji. Vse dni humanitarnega projekta so ljudje Mateja bodrili prek družabnih omrežij, mu vlivali dodatno energijo ob trasi, spremljali naredek prek prenosa v živo in s svojo srčnostjo prepričali vse, da je v Sloveniji še dovolj srčnih ljudi.

Posamezniki lahko svoj košček srca do konca septembra prispevajo s SMS sporočilom SRCESLOVENIJI5 na 1919 (in darujejo 5 EUR) ali SRCESLOVENIJI1 na 1919 (in darujejo 1 EUR). Prav vsa sredstva bodo namenjena tistim, ki jih resnično potrebujejo.