reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

S tekom po Ljubljani Matej Markovič končal akcijo Srce Sloveniji 2015

Deli na:
S tekom po Ljubljani Matej Markovič končal akcijo Srce Sloveniji 2015

Foto: Bobo

Ekstremni športnik Matej Markovič je skupaj s spremljevalci s tekom čez Golovec med nakupovalnima središčema v Ljubljani sklenil dobrodelno triatlonsko akcijo Srce Sloveniji 2015. V šestih dneh je preplaval 30, prekolesaril 900 in pretekel 250 kilometrov. Izkupiček akcije bo namenil za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke.

Markovič je z letošnjo triatlonsko akcijo začel v ponedeljek v Luciji in preplaval 30 kilometrov do Debelega rtiča. Nato je sedel na kolo in v dveh dneh in pol prekolesaril okoli 900-kilometrski krog okoli Slovenije, pri čemer ga je spremljal tudi dež.

Triatlon je nadaljeval v Ljubljani, od koder se je odpravil na okoli 250 kilometrov dolg tek po Sloveniji ter pri tem orisal pot v obliki srca. Pot ga je vodila iz Ljubljane mimo Škofje Loke, Žirov, Logatca, Cerknice, Malega loga, Velikih Lašč, Ivančne Gorice, Litije in Domžal nazaj v Ljubljano, kjer je z 12-kilometrskim skupinskim tekom danes končal na ljubljanskem Rudniku.

Na začetku tekaške etape maratona se mu je v četrtek na 20-kilometrski poti do Škofje Loke pridružil tudi častni pokrovitelj akcije predsednik republike Borut Pahor. Poleg spremljevalne ekipe, ki je bila z njim ves čas, ga je del poti spremljala tudi ustanoviteljica Anine zvezdice Ana Lukner. Markovič namerava namreč tudi letos zbrana sredstva nameniti Anini zvezdici, ki bo poskrbela, da bodo ta namenjena za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke.

Lani, ko je akcijo Srce Sloveniji Markovič izvedel prvič, je zbral in Anini zvezdici namenil 25.000 evrov.

Letošnja akcija zbiranja sredstev, v kateri lahko osebe sredstva namenijo prek sms sporočil, bo trajala do konca septembra, tako bo znesek skupnega izkupička znan v začetku oktobra. Kar bodo zbrali sredstev do začetka septembra, pa bodo že v začetku novega šolskega leta razdelili med socialno ogrožene.