sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Levji kralj dobiva nadaljevanje, režiral ga bo režiser oskarjevske Mesečine

Deli na:
Levji kralj dobiva nadaljevanje, režiral ga bo režiser oskarjevske Mesečine

Prizor iz "igranega" Levjega kralja (2019). - Foto: Disney

Nadaljevanje najnovejše različice Levjega kralja iz lanskega leta bo režiral Barry Jenkins, režiser uspešnice Mesečina (2016), so po pisanju francoske tiskovne agencije AFP v torek potrdili pri Disneyju. Datuma začetka produkcije, zgodbe in igralske zasedbe, ki bo živalim posodila glasove, niso razkrili.

V igrani različici animiranega filma iz leta 2019 so živalim glasove posodili znani zvezdniki, med njimi Beyonce. V blagajne kinematografov po vsem svetu je film prinesel skoraj 1,4 milijarde evrov, čeprav so bile recenzije mešane.

Najnovejši film o mladem levu Simbi, ki se maščuje za smrt svojega očeta, je postal najbolj dobičkonosna nedavna različica starejših Disneyjevih klasik. Produkcija je sicer stala več kot 200 milijonov evrov.

Film so ustvarili v sodobni tehniki animacije, kjer je snemalna ekipa "posnela" z računalnikom ustvarjene živali, ki so pohajkovale po afriških savanah znotraj sveta virtualne resničnosti. Pri nadaljevanju naj bi uporabili isto tehniko.

Jenkins, ki je za dramo Mesečina o temnopoltemu geju prejel oskarja za najboljši film, je dejal, da je v 90. letih minulega stoletja "s temi liki odrasel", ko je sestri pomagal vzgajati dva mlada fanta.

"Uresničile so se mi sanje, da imam priložnost sodelovati z Disneyjem pri imenitni zgodbi o prijateljstvu, ljubezni in dediščini ter hkrati razširiti pripovedi o življenjih in dušah ljudi znotraj afriške diaspore," je Jenkins dejal v izjavi za AFP.

Levji kralj iz leta 1994, na katerem je temeljila lanskoletna različica, predstavlja vrh Disneyjeve "renesanse" v 90. letih minulega stoletja. Sledila sta mu broadwayjski muzikal in nadaljevanje, ki premiere sicer ni doživelo, temveč so ga neposredno ponudili na videokasetah.