Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

Mary Ashford Barbara Forrest mysteriesunsolved Odkrito.si

Srhljiva podobnost nepojasnjenih umorov - z ...

001mv Njena.si

Boštjan Meglič (Siddharta) se je razveselil ...

Magazin

Legendarni, pokojni Anthony Bourdain je dobil svoj dokumentarec

Deli na:
Legendarni, pokojni Anthony Bourdain je dobil svoj dokumentarec

Anthony Bourdain na trajektu v Hongkongu. - Foto: Twitter

V sklopu filmskega festivala Tribeca, ki v New Yorku poteka še do 20. junija, je bil premierno prikazan dokumentarni film o življenju in delu preminulega ameriškega kuharskega mojstra, pisatelja, televizijskega voditelja in igralca Anthonyja Bourdaina. Film je režiral Morgan Neville, v ameriških kinih pa bo na ogled od srede julija.

Režiser Neville je dejal, da si s filmom Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain ni želel ustvariti elegije za priljubljenega kuharja in voditelja ali celo raziskovati vzroke, zakaj je 8. junija 2018 napravil samomor. Namesto tega si je želel v filmu slaviti njegovo življenje, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Dokumentarec je režiser označil kot terapevtskega za vse, ki še niso sprejeli Bourdainove smrti: "Menim, da smo se vsi, ki smo Tonyja poznali zgolj kot oboževalci, spraševali, zakaj je odšel. Zakaj za vraga se je ubil? In nekateri še vedno ne uspejo dojeti vsega skupaj."

V filmu je mogoče spremljati Bourdainovo življenje, še posebej od trenutka, ko je zaslovel s knjigo Kuhinja: strogo zaupno. Nekdanji šef je zatem na priljubljenosti še dodatno pridobil s serijo CNN Parts Unknown (Neznani deli), ki jo je snemal od leta 2013. V njej se je podajal v manj znane kraje in odkrival lokalne kulinarične specialitete.

O priljubljenemu voditelju in kuharskem šefu so za dokumentarec prvič po njegovi smrti spregovorili njegova nekdanja žena Ottavia Busia, kuharska šefa in prijatelja Eric Ripert in David Chang ter glasbenika John Lurie in Josh Homme, je še pisala Ansa.

Loading...