Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Trumpu ni všeč, da je oskarja za najboljšega dobil Parazit

Deli na:
Trumpu ni všeč, da je oskarja za najboljšega dobil Parazit

Bong Joon-ho je dobil oskarja za režijo, Parazit je osvojil oskarja za najboljši izvirni scenarij (Bong Joon-ho, Han Jin-won) in seveda po pričakovanju tudi najboljši film v tujem jeziku. - Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je na enem od svojih predvolilnih zborovanj, ki tečejo, že odkar je januarja 2017 nastopil položaj, v četrtek zvečer v Colorado Springsu svojim privržencem kritiziral odločitev Ameriške filmske akademije, da oskarja za najboljši film podeli južnokorejskemu filmu Parazit.

"Kaj za vraga je bilo to? Imamo dovolj težav z Južno Korejo glede trgovine. Poleg tega pa jim potem dajo še oskarja za najboljši film. Je bil dober? Ne vem," je dejal Trump. Ameriški distributer filma s podnapisi je nemudoma tvitnil odgovor: "Razumljivo. Ne zna brati."

Južnokorejski film je prvi tuji dobitnik oskarja za najboljši film. Parazit pripoveduje zgodbo o revni družini, ki se vrine v razkošno graščino bogate družine, nakar seveda sledi tragedija.

Trumpovo občinstvo je nemudoma prijelo za vabo in začelo glasno godrnjati v trenutku, ko je omenil oskarje. Nato pa navdušeno ploskati, ko je potarnal, zakaj ne morejo dobiti nazaj filmov, kot sta V vrtincu ali Sunset Boulevard.