kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kusturica obiskal prijatelja Putina

Deli na:
Kusturica obiskal prijatelja Putina

Emir Kusturica - Foto: Andraž Gombač

Ruski predsednik Vladimir Putin je v torek v Kremlju gostil srbskega filmskega režiserja, scenarista in glasbenika Emirja Kusturico. Kot je povedal Putin, je lahko Kusturičino nagovarjanje zgodovine "zelo zanimivo in produktivno", piše srbska tiskovna agencija Tanjug.

"Umetnost odseva resničnost življenja, a danes je le pozabljena preteklost," je povedal Putin in dodal, da se mu zdi, da je lahko Kusturičino nagovarjanje zgodovine zelo zanimivo in produktivno, poroča ruska tiskovna agencija RIA.

Ideje srbskega režiserja o snemanju filmov v Rusiji je označil za zanimive. "Te ideje so zelo zanimive in o njih bi se morali pogovoriti," je povedal ruski predsednik.

Kusturica pa se je Putinu zahvalil za, kot je dejal, "zgodovinsko pravičnost". "Rad bi se vam zahvalil za vašo osebno zgodovinsko pravičnost, ki je Slovanom lastna. Kar se zdaj dogaja v Ukrajini, je za nas boj. Videli smo, kaj se je zgodilo z banderiti na Hrvaškem, ko so izgnali 230.000 Srbov. Mislim, da je ta analogija zelo pomembna za vse," je povedal režiser.

Dodal je, da namerava posneti "ruski triptih", tri filme po delih pisateljev Fjodorju Dostojevskem, Nikolaju Gogolju in Levu Tolstoju.

"Imam idejo, da bi naredil triptih v novem svetu, ruski triptih, tri filme. Prvi bo Inženir lahke hoje - to je moja sodobna različica Dostojevskega. Potem moja različica Gogolja Kako se je Ivan Ivanovič razjezil na Ivana Nikiforoviča - zelo smešno in mislim, da je pomembno, da naredimo to zdaj. In tretji film Kozaki po Levu Nikolajeviču Tolstoju," je povedal Kusturica.

Dodal je, da namerava po ruskem triptihu in filmu po knjigi Laurus Jevgenija Vodolazkina končati svojo kariero.