nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Huda napaka avstrijske policije: na posnetku z Dunaja NI pogrešana deklica Danka

Deli na:
Huda napaka avstrijske policije: na posnetku z Dunaja NI pogrešana deklica Danka

Domnevna slika Danke Ilič, ki jo je posnel na Dunaju živeči Srb - izkazalo se je, da ne gre za srbsko deklico temveč hčerko na Dunaju živeče Romunke. - Foto: Telegram.rs

Avstrijska policija je danes sporočila, da na videoposnetku, ki ga je na Dunaju posnel srbski državljan, ni pogrešana dveletna srbska deklica Danka, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Iskanje Danke, ki je izginila minuli torek blizu srbskega mesta Bor, se nadaljuje že deseti dan. Še včeraj je policija trdila, da je na posnetku najverjetneje Danka.

Avstrijska policija je izključila povezanost oseb s posnetka z izginotjem dveletne Danke iz Srbije, potem ko so ugotovili njihovo identiteto in z njima vzpostavili stik.

"Na podlagi preiskave in spremljajočih dejstev je mogoče jasno in brez kakršnegakoli dvoma izključiti povezavo med osebama, prikazanima na objavljenih posnetkih, in pogrešano deklico," so sporočili. Dodali so, da dunajska kriminalistična policija nadaljuje preiskavo.

Posnetek je na tramvajski postaji na Dunaju posnel srbski državljan, ki je ocenil, da bi bila deklica, ki je bila v spremstvu dveh odraslih žensk, lahko Danka.

Danka je izginila minuli torek v naselju Banjsko polje blizu mesta Bor.

V minulih dneh so podrobno preiskali območje okoli hiše njene družine. Še vedno preiskujejo tudi teren na območju Banjskega polja, preiskavo pa so razširili na ozemlje celotne države ter po objavljenem videoposnetku tudi na Avstrijo.

V sredo se je v iskanje vključila tudi slovenska policija. Izdala je obvestilo o pogrešani dveletni deklici Danki Ilić in pozvala javnost, naj posreduje morebitne informacije o njej.

Interpol je medtem za deklico razpisal rumeno tiralico, ki velja za iskanje pogrešanih oseb.

V Srbiji so ob izginotju Danke prvič aktivirali tudi sistem obveščanja za pomoč pri iskanju pogrešanih otrok Amber, ki so ga uvedli lani.