požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Dodik se je v Moskvi udinjal Putinu: Rusija je bila preprosto prisiljena v vojaško operacijo

Deli na:
Dodik se je v Moskvi udinjal Putinu: Rusija je bila preprosto prisiljena v vojaško operacijo

Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik in ruski predsednik Vladimir Putin - Foto: Ambasada Rusije v BiH

Ruski predsednik Vladimir Putin je včeraj v Moskvi sprejel predsednika Republike Srbske Milorada Dodika ter se mu zahvalil za nevtralno stališče Banjaluke glede vojne v Ukrajini. Dodik pa je izpostavil, da si Republika Srbska želi gospodarskega sodelovanja z Rusijo, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

"Hvaležni smo vam za vaše nevtralno stališče do dogodkov v Ukrajini. Le takšno stališče lahko pripelje do neke pozitivne odločitve. V vsakem primeru pa smo hvaležni za vašo zadržanost," je dejal Putin po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa.

Predsednik Republike Srbske, ene od dveh entitet v Bosni in Hercegovini, je na pogovorih dejal, da si Banjaluka želi sodelovanja z Rusijo na gospodarskem področju in da "ne sledi politiki, ki ima za cilj prevaliti krivdo samo na eno stran konflikta v Ukrajini", poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

"Mislimo, da je bila Rusija, ki se je vztrajno borila za svoj varnostni okvir in poskušala zagotoviti ta jamstva že prej, preprosto prisiljena v zvezi s to vojaško operacijo," je dejal Dodik. Poudaril je, da je tudi Republika Srbska izpostavljena številnim pritiskom.

"Nismo dovolili sprejetja formalne odločitve o sankcijah proti Ruski federaciji in smo bili zaradi tega izpostavljeni različnim oblikam pritiska naših zahodnih partnerjev v obliki sankcij in ustavitev nekaterih projektov in programov. Vendar smo se odločili, da ne bomo del histerije, ki se ustvarja, ampak da ponudimo priložnost, da se to vprašanje reši med Rusijo in Ukrajino," je dodal.