Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Izšel je kriminalni roman Ferija Lainščka »Zadoščenje«

Deli na:
Izšel je kriminalni roman Ferija Lainščka »Zadoščenje«

Foto: Primož Lavre

Založba Litera je natisnila kriminalni roman Ferija Lainščka z naslovom Zadoščenje. Uredil ga je Orlando Uršič, oblikoval in tehnično uredil pa Vid Andrej. Knjiga, ki je izšla v zbirki Žanr, obsega 174 strani, njena cena pa je 24,90 EUR.

Urednik Orlando Uršič je roman pospremil med bralce z vprašanjem: »Na kaj naj se opre inšpektor Kosmas Schwaz, ko ima pred seboj truplo, nima pa nikakršne oprijemljive medicinske razlage za vzrok smrti?« Gre namreč za kriminalni roman, ki mu lahko pripišemo tudi prvine psihološkega trilerja in fantastike.

Ob zgodbi dekleta, ki je v času nedolžnosti žrtev spolnega nasilja, lahko spremljamo tudi zgodbo kriminalistov, ki se v preiskavi soočijo z demoničnimi silami in nekaterimi pojavi paranormalnega.

Pisatelj Feri Lainšček ob izidu romana Zadoščenje povedal: »Vsekakor gre za žanrsko zasnovano delo z neobičajno vsebino. Zgodba o deklici, ki sproži dejavnost astralnih sil, mi je sicer znana že od leta 1992, ko sem jo deloma opisal v romanu Astralni niz.

Vmes je preteklo celih 27 let. O fenomenu sem medtem izvedel veliko več, a naloga preiskovalcev je morda ravno zaradi tega postajala še težja. Veselim se bralcev, ki si želijo in upajo z mojimi junaki stopiti v neznano ...«