Revija Reporter
Magazin

Klemen Bunderla na petek, trinajstega, grizljal kobilice!

A. S.

17. okt. 2023 14:47 Osveženo: 14:50 / 17. 10. 2023

Deli na:

Pred prvim ugrizom je bil vseeno previden.

VR produkcija

Čeprav Žana Vidmar in Klemen Bunderla trdita, da sta najboljša prijatelja, to toplo dejstvo Žane ne ovira, da ne bi pred Klemna postavila enega najtežjih ali pa najbolj neokusnih preizkusov v življenju: na petek, trinajstega, je moral poskusiti, kakšen je okus ocvrtih kobilic, črvov, murnov, …

Klemen se jih je lotil z odporom na obrazu, a vseeno je pogumno zagrizel v hrano, sicer polno zdravih beljakovin in morda hrano naše prihodnosti. A z njegovega obraza se je po degustiranju raznih žužkov dalo opaziti, da naša prihodnost ne bo ravno svetla.

Kako je Žanino »mučenje« doživljal sicer gurman Klemen? »Kakšna je bila kobilica? Ja, kar ogabna, no. Ampak to samo zato, ker veš, kaj ješ oziroma vidiš, da ima ubogo bitje še tačke, glavo, kot nekakšen obrazek, krilca, ... je zelo hrustljava in ima nekakšen priokus oreščkov. Predvsem je zoprno, ker ti kakšna od nožic ostane med zobmi, tudi krilca se hitro prilepijo na ustnice, nebo, hehe, ni ravno eleganten prizor za prvi zmenek. Boljšega okusa so bili murnčki, ker ... niso imeli okusa, hehe. Tudi manjši so in brez pretiranih okončin. No, črvi, ... črvi so mi bili pa najbolj zanič. Sicer ni konec sveta, tudi ko te gleda tista temna glavica z nekakšnimi nožicami na koncu, ampak grenak pookus je bil pač pregrenak. So pa atraktivni za videt, če se lahko tako izrazim.«

Le kaj mu bo njegova najboljša prijateljica pripravila prihodnjič? Komaj čakamo!

Po degustaciji ni bil ravno najbolj zadovoljen.

VR produkcija