GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kauzer in Savšek sezono zaključila z dvojno domačo zmago

Deli na:
Kauzer in Savšek sezono zaključila z dvojno domačo zmago

Foto: Arhiv Reporterja

Slovenski kajakaš Peter Kauzer, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojil srebrno kolajno v slalomu na divjih vodah, je bil danes najhitrejši tudi na zaključku svetovnega pokala v Tacnu. Pred njim je med kanuisti zmagal tudi Benjamin Savšek.

Nekaj preglavic je organizatorjem danes povzročila proga, tako da so to za finale nekoliko skrajšali. V zadnjem, novo oblikovanem delu je namreč voda začela izpodjedati brežino, ustvarila se je velika rola, ki je proti koncu polfinala kanuistov nekaterim zaprla pot. A najboljšega slovenskega divjevodaša Kauzerja to ni nič motilo. Po najhitrejšem polfinalnem času je bil najboljši tudi v finalu in tako z zmago zaključil zanj eno najuspešnejših sezon.

"V Tacnu je bilo zmeraj lepo dirkati, tudi če ne bi zmagal. Želel sem si namreč na lep način zaključiti zame eno najuspešnejših sezon, če ne zaradi olimpijske medalje celo najuspešnejšo v karieri. Moram reči, da so mi malo šli na roko tudi prireditelji, ki so nekoliko prestavili cilj, saj sem včeraj na daljši progi zelo trpel," je po novi zmagi dejal "Kapsl".

Kot pravi Hrastničan, je bila kljub nekoliko spremenjeni progi, to za domačine vseeno prednost. "Slovenci dobro poznamo Tacen, vemo, kje lahko kakšno stotinko pridobiš. To je meni danes uspelo. V polfinalu sem imel dobro 'furo', v finalu sem se bolj 'matral'. Na vrhu je še šlo, potem se mi je čoln ustavil, tako da sem se boril za preživetje, ampak je bilo na srečo dovolj," je po zmagi v Tacnu, tokrat že četrti, dejal Kauzer.

Drugo mesto med kajakaši je danes osvojil Britanec Bradley Forbes-Cryans, tretji je bil Japonec Kazuya Adachi. V kajakaškem finalu sta nastopila še dva Slovenca, Martin Albreht je bil peti, Janoš Peterlin pa šesti. Slovenec Jure Meglič, ki vesla za Azerbajdžan, je bil sedmi.

Brezhibno je na progi nastopil tudi Savšek, ki je tako z zmago po z zanj skromnim šestim mestom na olimpijskih igrah, le uspešno zaključil sezono. Potem ko je bil pred tednom dni v Pragi tretji, je bil tokrat za konkurente nepremagljiv.

"Res sem vesel, da mi je v finalu uspela čista vožnja. Čoln sem dobro poganjal, bil zadovoljen tako z vožnjo kot tudi z rezultatom. Pred domačo publiko sem si zmeraj želel dobrih rezultatov, publika te podpira vso tekmo, res je lepo doma dirkati in vesel sem zmage," je povedal Savšek.

"Danes je bilo treba biti precej pazljiv pri kazenskih sekundah, ker je bila proga krajša, tako da si nisem smel dovoliti dotika. Samo na to sem mislil od starta, izšlo se mi je. Tudi na olimpijskih sem bil osredotočen, a mi je tam zmanjkalo malo sreče. Letos se sicer ne morem veseliti olimpijske kolajne, ampak s to zmago sem pokazal, da sem v vrhu in sem to že večkrat dokazal. Upam, da bom v naslednjih sezonah na največjih tekmah ohranjal takšno raven in osvajal visoka mesta," je še povedal Savšek.

Med kanuisti je drugo mesto osvojil Slovak Aleksander Slafkovsky, tretji je bil Američan Casey Eichfeld. V finalu sta nastopila še dva Slovenca, Blaž Cof je bil deveti, Jure Lenarčič pa deseti.

Pester dan za Slovence bo na brzicah Tacna tudi nedelja, ko bodo v polfinalih nastopili štirje slovenski čolni. Za preboj v finale se bodo borile kajakašice Eva Terčelj, Urša Kragelj in Ajda Novak ter člana kanuističnega dvojca Luka Božič in Sašo Taljat.