požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kako izbrati popolno poslovno darilo?

Deli na:
Kako izbrati popolno poslovno darilo?

Foto: Kitio d.o.o.

December ni le čas, ko obdarujemo svoje najbližje. Ob koncu leta je prav, da pozornost izkažemo tudi svojim poslovnim partnerjem in na simbolni ravni, z ustreznim darilom, zaključimo preteklo poslovno leto ter postavimo temelje novemu.

A kako izbrati najboljše poslovno darilo? Kako se med množico obstoječih možnosti odločimo za pravo? Predvsem pa, na kaj moramo biti pozorni, ko izbiramo darila za poslovne partnerje?

Prvo, kar velja poudariti, je, da je vsako darilo sporočilo. Z darilom, ki ga izberemo, poslovnemu partnerju sporočamo več stvari. Izbira darila v prvi vrsti veliko pove o nas samih. Z izbiro darila lahko partnerju sporočamo, da smo ustvarjalni in pozorni, sporočamo mu, da smo si vzeli čas za premislek in iskanje najbolj ustreznega darila.

Z izbiro darila sporočamo tudi odnos, ki ga imamo do poslovnega partnerja. S posrečeno izbranim darilom lahko torej poslovnemu partnerju izkažemo spoštovanje in povemo, kako pomemben nam je odnos, ki smo ga zgradili z njim.

Tu velja poudariti, da se vrednost odnosa, ki ga imamo s poslovnim partnerjem, ne izraža skozi vrednost darila. Predrago darilo ima zato lahko ravno nasprotni učinek od želenega, darilo, iz katerega je že na prvi pogled razvidno, da je poceni, pa o našem odnosu do poslovnega partnerja itak govori namesto nas.

Kakšno je torej najboljše poslovno darilo in kako ga izbrati? Listanje po debelih katalogih s poslovnimi darili ni nujno vedno najboljša ideja. Včasih je morda bolje raziskati tudi kakšne druge možnosti in poslovnim partnerjem pokazati ščepec domiselnosti več.

Največ učinka imajo vsekakor edinstvena, personalizirana in uporabna darila. Za izbiro najboljšega darila je tako še najbolje, če si najprej zastavimo nekaj vprašanj:

•    Kolikšen je naš celoten budžet, ki smo ga pripravljeni nameniti za nakup daril poslovnim partnerjem?
•    Kdo so osebe, ki jih želimo obdarovati? Ni namreč nujno, da bo imel en tip darila enak učinek na vse osebe, ki jih želimo obdarovati, zato je priporočljivo darila razdeliti v različne kategorije.
•    Kaj je tisto, kar bomo z darilom sporočali poslovnim partnerjem? So to vrednote našega podjetja oziroma nas samih in jih želimo skozi darilo prenesti naprej poslovnim partnerjem?
•    Kaj želimo z darilom doseči? Želimo, da poslovnega partnerja zgolj spominja na nas ali želimo, da ga dejansko uporabi in mu bo predstavljalo novo izkušnjo?

Domiselna rešitev v trenutkih, ko se odločate za najbolj primerno poslovno darilo, so lahko darilni paketi SelectBox. Gre za inovativen koncept obdarovanja, kjer obdarovani osebi pravzaprav poklanjamo svobodo izbire, zapakirano v lično embalažo. Gourmet in vino, Potovanja in nastanitev, Šport in adrenalin ter Lepota in razvajanje so štiri različne kategorije darilnih paketov, ki ponujajo skoraj neomejene možnosti izbire.

Darilni paket, ki v celotni ponudbi darilnih paketov SelectBox uživa največ priljubljenosti, je Miza za dva. Ta ponuja več kot 90 lokacij za kulinarično potepanje po okusu obdarovanca. Darilni paket vključuje kosilo ali večerjo za dva s tremi ali več hodi, ki jih pripravljajo priznani kuharji izbranih restavracij v Sloveniji, pa tudi na Hrvaškem.

Poslovna kosila so del poslovne kulture v marsikaterem podjetju. Zakaj torej ne bi svojim poslovnim partnerjem podarili darilo, s katerim jim sporočate, da je zanje dovolj dobro le najboljše!

Standardno kolekcijo darilnih paketov SelectBox dopolnjuje tudi prav posebna poslovna izdaja SelectBox Black Edition, ki je bila razvita prav z namenom obdarovanja v poslovne namene. Nova dizajnerska črna linija, pakirana v elegantne črne škatlice, ponuja najboljše iz celotnega programa SelectBox, v njej pa bodo vaši partnerji našli zares odlične restavracije, izbrane hotele in luksuzne ali romantične apartmaje, najbolj priljubljene SPA in wellness oaze ter najbolj zanimiva športna in adrenalinska doživetja. To elegantno in izvirno darilo je bilo ocenjeno kot najboljše poslovno darilo 2016 tudi s strani uredništva časnika The Slovenia Times.

Več o darilnih paketih SelectBox na www.selectbox.si.