Revija Reporter
Slovenija

Deset šolnin za brezplačen študij ekonomije na Fakulteti za poslovne vede

Reporter

21. avg. 2017 12:20 Osveženo: 12:22 / 21. 8. 2017

Deli na:

Fakulteta za poslovne vede je objavila razpis za deset šolnin za študij programa Poslovnih ved na Fakulteti za poslovne vede.

Na voljo je pet šolnin za celoten program dodiplomskega in pet šolnin za celoten program magistrskega študija na ljubljanski Fakulteti za poslovne vede. Več o šolninah na TEJ POVEZAVI.

Na razpis se lahko prijavijo:

•    državljani Republike Slovenije s prebivališčem na območju Republike Slovenije,

•    državljani Republike Slovenije s prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki so pripadniki avtohtone italijanske ali madžarske narodne skupnosti,

•    državljani držav članic Evropske unije, če izkažejo vsaj petletno neprekinjeno prebivanje v Republiki Sloveniji neposredno pred rokom za prijavo na pričujoči razpis,

•    delavci migranti, ki so državljani države članice EU, če so zaposleni ali samozaposleni v Republiki Sloveniji, in njihovi vzdrževani družinski člani,

•    obmejni delavci, ki so državljani države članice EU in prebivajo v drugi državi članici EU, če so zaposleni ali samozaposleni v Republiki Sloveniji, in njihovi vzdrževani družinski člani,

•    državljani tretjih držav, ki so pridobili status rezidenta za daljši čas.

Vsi prijavljeni morajo izpolnjevati tudi zakonsko določene vpisne pogoje za študij na dodiplomskem oz. magistrskem študijskem programu Poslovnih ved.

Izbrani kandidati bodo oproščeni plačila šolnine za vsa leta rednega vpisa v študij na fakulteti. Šolnine se dodelijo za opredeljeno študijsko obdobje, z začetkom v študijskem letu 2017/18.

Šolnina ne vsebuje drugih obveznih ali neobveznih plačil v korist fakultete, kot na primer stroškov vpisa, študijske literature, zdravstvenega ali drugega zavarovanja oziroma drugih stroškov.

Šolnine ponujajo Fakulteta za poslovne vede, Katoliški inštitut in Slovenska škofovska konferenca, s podporo Ameriške škofovske konference.