stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kaj smo leto najpogosteje "googlali"? Morate sploh vprašati?

Deli na:
Kaj smo leto najpogosteje "googlali"? Morate sploh vprašati?

Google bo z oblastmi po vsem svetu delil podatke o lokacijah uporabnikov. - Foto: Profimedia

Slovenci so letos na spletu najpogosteje iskali informacije o koronavirusu, kažejo podatki Googla o najpogostejših iskanjih v letošnjem letu. Na drugo mesto najpogosteje iskanih so se uvrstile Arnes Učilnice, ki zagotavljajo digitalno učno okolje. Na tretjem mestu pa je košarkar Kobe Bryant, ki je letos umrl, so sporočili iz Grayling Slovenija.

Slovenci so na Googlu iskali informacije tudi o dirki po Franciji. Na peto mesto lestvice se je uvrstil Oblak 365. Iskali pa so tudi informacije o predsedniških volitvah v Združenih državah Amerike (ZDA), na šesto mesto se je uvrstil zmagovalec volitev Joe Biden, na deseto pa njegov nasprotnik Donald Trump.

Sicer pa so Slovenci iskali tudi NBA, ki se je uvrstil na sedmo mesto, Zoom, ki zaseda osmo mesto, in dirko po Španiji, ki zaseda deveto mesto.

Podobna je tudi lestvica najbolj iskanih dogodkov. Najbolj iskan dogodek so bile volitve v ZDA. Sledita dirki po Franciji in Španiji. Slovenci pa so na spletnem brskalniku iskali tudi pust, črni petek in evropsko prvenstvo v rokometu. Na sedmo mesto najbolj iskanih dogodkov se je uvrstila Ema, sledi pa ji teden restavracij. Na repu lestvice najbolj iskanih dogodkov pa sta prvi šolski dan in velika noč.



Na Googlu pa beležijo tudi najbolj iskane zabavne televizijske vsebine. Na prvo mesto se je uvrstila nadaljevanka Najini mostovi, sledita ji Jutranja ptica in Esmeralda. Slovenci pa so iskali tudi Dobrega zdravnika, Hišo denarja in Sanjskega moškega Hrvaške. Na lestvico so se uvrstili tudi Damin gambit, MasterChef Slovenija in Zadruga. Deseto mesto zaseda Tiger King - kralj tigrov.

Tudi na svetovni lestvici največkrat iskanega je na prvem mestu koronavirus. Sledi iskanje rezultatov volitev, na tretjem mestu pa je Kobe Bryant. Na četrto mesto se je uvrstilo konferenčno orodje Zoom. Podobno je tudi pri najbolj iskanih novicah. Ljudje so najpogosteje iskali novice o koronavirusu, rezultatu volitev, Iranu in Bejrutu.

Google je danes objavil rezultate najpogostejših iskanj v letu 2020. Rezultati razkrivajo edinstven vpogled v glavne trenutke in trende letošnjega leta.