Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

dragic doncic Ekipa24.si

Uh, to pa bo spektakel! Gogi in Luka spet skupaj v...

poroka varuška Njena.si

Člani eksperimenta so bili pod strogim nadzorom

liverpool navijaci pariz policija Ekipa24.si

Kaos pred finalom lige prvakov! Navijači ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci letos najpogosteje "googlali" covid sledilnik

Deli na:
Slovenci letos najpogosteje "googlali" covid sledilnik

Google - Foto: zajem zaslona

Slovenci so tudi letos na spletu najpogosteje iskali informacije o koronavirusu, kažejo podatki Googla o najpogostejših iskanjih v letošnjem letu. Na prvem mestu seznama najpogostejših iskanj v Sloveniji je namreč covid sledilnik. Na drugo mesto se je uvrstilo vreme, na tretje pa Euro 2020, so sporočili iz Grayling Slovenija.

Slovenci so letos prek Googla najpogosteje iskali podatke o epidemiji covida-19. Največ iskanj je bilo vezanih na covid sledilnik.

Pogosto iskana gesla, kot so SMSpass, cepljenje brez naročanja, izjava za prehod med občinami, potrdilo o cepljenju ali policijska ura, pa po navedbah Grayling Slovenija kažejo, da so prebivalce Slovenije zelo zanimali tudi ukrepi za omejevanje epidemije covida-19. Prav tako je bilo veliko zanimanja za informacije, povezane s šolo na daljavo.

Tudi v iztekajočem se letu je bilo veliko pozornosti namenjene športu, saj je prišlo do množičnih iskanj športnikov in športnih dogodkov. Izstopal je tudi referendum o noveli zakona o vodah.

Kot je sicer razvidno iz seznamov Grayling Slovenija, so covid sledilniku, vremenu in Euru 2020 v deseterici najbolj priljubljenih splošnih iskanj letos sledili potresi, NBA, bitcoin, Vuelta, Tour de France, olimpijske igre in pust 2021.Najbolj iskane osebe so bile plezalka Janja Garnbret, kolesar Primož Roglič, nekdanji član podmladka SDS Luka Lah, pesnik in pisatelj Feri Lainšček, kolesar Tadej Pogačar, smučarka Andreja Slokar, poslanka Janja Sluga, pevka Ana Soklič, nekdanji prvi mož UKC Ljubljana in aktualni zdravstveni minister Janez Poklukar ter pevka Aleksandra Ilijevski.

S področja TV zabave so zmagovalci resničnostni šovi, na prvih dveh mestih sta namreč Sanjski moški in Kmetija. Na tretjem mestu se je znašla Evrovizija 2021. Sledita še resničnostni šov Exatlon Slovenije in šov Slovenija ima talent.

Med aktualnopolitičnimi iskanji so bili v ospredju referendum za pitno vodo, plače policistov, minimalna plača 2021, PKP7 in Janja Sluga.

Najbolj iskani dogodki so bili pust, dan državnosti, velika noč, prvi pomladni dan in novo leto.