Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Joker Out upajo na najboljšo slovensko uvrstitev v letih

Deli na:
Joker Out upajo na najboljšo slovensko uvrstitev v letih

Joker Out so navdušili s pesmijo Carpe Diem. - Foto: Instagram

V Liverpoolu bo nocoj evrovizijski finale, na katerega se je iz dveh predizborov uvrstilo 20 držav, tudi Slovenija, ki jo s skladbo Carpe Diem zastopa skupina Joker Out. Na odru 67. Evrovizije bodo nastopili še predstavniki velikih pet - Nemčije, Francije, Italije, Velike Britanije in Španije - ter Ukrajine kot lanske zmagovalke.

Poleg Joker Out so si v četrtek vstopnico za finale zagotovili še predstavniki Albanije, Cipra, Estonije, Belgije, Avstrije, Litve, Poljske, Avstralije in Armenije.

Na prvem predizboru v torek pa so se v finalno tekmovanje uvrstili predstavniki Hrvaške, Moldavije, Švice, Finske, Češke, Izraela, Portugalske, Švedske, Srbije in Norveške.

Novost letošnjega tekmovanja je, da so o finalistih odločali izključno gledalci v državah, ki tekmujejo v posameznem polfinalu, s telefonskim oz. sms glasovanjem ter z glasovi, oddanimi v evrovizijski aplikaciji. V finalnem tekmovanju pa bo svoje glasove oddalo tudi 37 nacionalnih strokovnih komisij.


V finalnem šovu se bo voditeljicam obeh predizborov - ukrajinski pevki Julii Sanina, igralki Hannah Waddingham in žirantki britanskega šova talentov Aleshi Dixon - pridružil še komik Graham Norton, ki velja za eno najbolj znanih televizijskih osebnosti angleško govorečega sveta.

Slovenija se letos v finalno tekmovanje vrača po letu 2019, ko sta se vanj prebila Zala Kralj in Gašper Šantl s pesmijo Sebi.

Finalno tekmovanje z začetkom ob 21. uri bo iz Liverpoola prenašala RTV Slovenija na prvem programu. Uro pred tem bo na sporedu reportaža o Joker Out v gostujočem mestu letošnje Evrovizije, ki bi sicer uradno pripadlo ukrajinskemu mestu.

Ukrajini se bodo poklonili s posebno točko oz. nastopom 11 izvajalcev, med katerimi bo tudi lanskoletna zmagovalna skupina Kaluš Orkestra, ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu pa organizatorji po pisanju francoske tiskovne agencije AFP niso odobrili video nagovora, pri čemer so se sklicevali na nepolitično naravo Evrovizije.