DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Hakl Todorovič Necenzurirano

Nekdanja lastnika Večera gradita luksuzna ...

ivan gale pl2 Reporter.si

(PODKAST) Kako je politika hotela uničiti ...

rok kronaveter Ekipa24.si

Brez zadržkov! Odpisani Kronaveter tudi o sporni ...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

Granerud Ekipa24.si

Drama na treningu! Najboljši smučarskih skakalec...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razglašeni orkester Roberta Goloba: katere ministre bi moral premier zamenjati

Deli na:
Razglašeni orkester Roberta Goloba: katere ministre bi moral premier zamenjati

Do prve obletnice vlade bo moral premier Robert Golob narediti analizo dela svojih ministrov in ugotoviti, kdo med njimi ni kos zahtevnim nalogam. - Foto: Ukom

Kmalu bo minila obletnica volilne zmage Gibanja Svoboda Roberta Goloba, ki se že sooča z velikim padcem podpore javnosti. Pričakovanja volivcev so bila ogromna, zato je tudi razočaranje veliko.

Toda padca priljubljenosti ni povzročil le premier z včasih nepremišljenimi izjavami, ampak predvsem sorazmerno šibka ministrska ekipa brez političnih izkušenj in z neustrezno komunikacijo.

Premier bo zato moral temeljito razmisliti, ali so vsi njegovi ministri dorasli svoji funkciji in ali bo po odhodu Tatjane Bobnar potrebna še kakšna rekonstrukcija vlade.

Pišemo, kako je ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan z objavo mnenja Inštituta za primerjalno pravo znova na noge dvignila sodnike, ki zahtevajo izplačilo 600 evrov dodatka, ki jim ga je nepremišljeno obljubil Golob.Finančni minister svojem videzu mnoge spominja na igralca Russella Crowa, ki se je proslavil v filmu Gladiator, toda Klemen Boštjančič bi prej sodil v Titanic, le da bi se namesto ladje potopila letalska družba. Razkrivamo tudi, kdo na njegovem ministrstvu sodi v krog izbrancev Janeza Janše.

Pišemo o mlinskem kolesu ministra za zdravja Danijela Bešiča Loredana in kako je javnost prejšnji teden razburila ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik; katera ministrica se lahko pohvali z edinim uspehom, da lahko poslej hodi v službo v svojem kraju; ter zakaj je ministrska trojka iz Levice trio adijo.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24