državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Jankovićevi so zemljišče pod Plečnikovim stadionom ocenili na 18,1 milijona evrov

Deli na:
Jankovićevi so zemljišče pod Plečnikovim stadionom ocenili na 18,1 milijona evrov

Plečnikova razvalina za Bežigradom. - Foto: Bobo

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci povedal, da cenitev Mestne občine Ljubljana za zemljišče pod Plečnikovim stadionom, s katero naj bi razrešili različna stališča med poslovnežem Jocom Pečečnikom in ministrstvo za kulturo, znaša 18,1 milijona evrov. Kot je dodal, ima odslej vse niti v rokah ministrstvo za kulturo.

Kot je še pojasnil ljubljanski župan, je cenitev opravil cenilec, ki z občino doslej še ni nikoli sodeloval.

Rezultate tretje cenitve je Mestna občina Ljubljana (MOL) prejela v ponedeljek in jo, kot je povedal Janković, posredovala tako Pečečniku kot ministrstvu za kulturo, predsedniku vlade Robertu Golobu in predsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Franju Bobincu.

MOL je naročil cenitev zemljišča pod stadionom, ker sta se cenitvi Pečečnika in države, ki se zanima za odkup, precej razlikovali.

Cenitev Pečečnika oziroma družbe Bežigrajski športni park (BŠP), katerega ustanovitelji so Pečečnik, MOL in OKS, je vredna 18,6 milijona evrov, cenitev države je znašala okoli 11,7 milijona evrov.

Na vprašanje, kaj so naslednji koraki v zvezi z usodo Plečnikovega stadiona, je ljubljanski župan danes še pojasnil, da obstaja pot za mirno rešitev, sicer pa bodisi, da stadion država kupi in obnovi ali pa ministrstvo za kulturo poda soglasje k predloženemu gradbenemu dovoljenju. Dodal je, da je MOL Plečnikov stadion pripravljen prevzeti v upravljanje pod pogojem, da je v lasti države ter je prvotno namenjen športu in kulturi.

Janković je spomnil še na ugotovitev zavoda za varstvo kulturne dediščine, da je 47 odstotkov Plečnikovega stadiona že tako propadlo, da se ga ne da obnoviti.