Revija Reporter
Slovenija

Pevka Alenka Gotar nagrajena za zvestobo Janši: obeta se ji redna služba na ministrstvu

Igor Kršinar
63 16.348

14. dec. 2021 6:00 Osveženo: 7:32 / 14. 12. 2021

Deli na:

Alenka Gotar

Primož Lavre

Alenka Gotar naj bi dobila redno zaposlitev na ministrstvu za kulturo, ker je pridno izpolnjevala navodila Janeza Janše v programskem svetu RTVS.

Že kar precej časa je od tega, odkar je Alenka Gotar svojo pevsko kariero obesila na klin in zdaj prepeva le še na srečanjih SDS s premierjem Janezom Janšo. Na zadnjih volitvah se je potegovala za poslanski stolček s svojem volilnem okraju v Domžalah, a ni bila izvoljena.

Po nastopu tretje Janševe vlade jo je za svetovalko v svojem kabinetu imenoval minister za kulturo Vasko Simoniti. Nato jo je državni zbor imenoval še v programski svet RTV Slovenija, kjer naj bi zastopala civilno družbo po meri SDS. Tako je bila prvopodpisana pod predlog za predčasno razrešitev prejšnjega generalnega direktorja RTVS Igorja Kadunca, ki ga je rešil en sam premalo zbran glas.

Ob koncu Janševe vlade bi Gotarjeva ostala brez službe, saj je zaposlena kot svetovalka na zaupanje ministru Simonitiju. Zato naj bi se s premierjem Janšo dogovorila, da jo na ministrstvu za kulturo za stalno zaposlijo, saj ima velike zasluge za stranko, zlasti pri uveljavljanju njenih interesov v programskem svetu RTVS.

Po naših informacijah naj bi se prijavila za višjo svetovalko v sektorju za umetnost na direktoratu za ustvarjalnost. Neuradno naj bi bila tudi že izbrana, saj naj bi razpis priredili prav zanjo.

Na ministrstvu so bili zelo skopi z odgovori: »V tem trenutku potekajo trije razpisi za delovna mesta (nekatera za določen, druga za nedoločen čas), na katere se lahko prijavi vsak, ki izpolnjuje pogoje. Našli jih boste pod zavihkom Delovna mesta/GOV.SI. Špekulacij o tem, kdo se je na razpise prijavil, seveda ne moremo komentirati. Pri vsaki zaposlitvi pa skrbno pazimo, da se postopek zaposlitve izvede v skladu s predpisi.«

Na naša vprašanja, ali je bila Gotarjeva izbrana, za kakšno delovno mesto gre, po kakšnih kriterijih se je odločalo o zaposlitvi, ali jih je izpolnjevala in kdo je bil v komisiji, ki je o tem odločala, niso odgovorili. Kot tudi ne, ali se bo na razpis za redno zaposlitev prijavil tudi Mitja Iršič, ki je trenutno vodja službe za stike z javnostjo.