stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Janja Garnbret zmaguje na tujem in doma

Deli na:
Janja Garnbret zmaguje na tujem in doma

Janja Garnbret, trikratna svetovna prvakinja, prva v zgodovini. - Foto: Manca Ogrin/PZS

V Celju so izpeljali drugo tekmo letošnjega državnega prvenstva športnih plezalcev. V knežjem mestu so se športni plezalci in športne plezalke merili v hitrostnem plezanju v vseh kategorijah. V konkurenci članic je slavila Janja Garnbret, članica šaleškega odseka, zmagovalec med člani pa je postal Matic Kotar, član kamniškega kluba.

Janja Garnbret, ki je lani zablestela z osvojenimi naslovi svetovne prvakinje v težavnosti, balvanih in kombinaciji, je v finalu za zmago premagala Lucijo Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica).

To je druga zaporedna zmaga Garnbretove na tekmah DP, potem ko je prejšnjo nedeljo slavila v balvanskem plezanju v občini Log-Dragomer.

Tretje mesto je pripadlo svetovni podprvakinji v težavnosti Mii Krampl (AO Kranj), ki je v malem finalu ugnala Majo Majcen, predstavnico domačega ŠPO Celje.

Maja Kramberger (AK Impol Slovenska Bistrica), Saša Brocej in Tjaša Dvoršek (obe Šaleški AO) so zasedle peto, šesto in sedmo mesto.

V članski konkurenci je Matic Kotar (PK Kamnik) za zmago v finalnem dvoboju prehitel Roka Kralja (Šaleški AO). Oba sta v finalu plezala pod mejo osem sekund.

Prvi favorit domačega celjskega odseka Jernej Kruder se je moral po slabšem polfinalu zadovoljiti s tretjim mestom. V malem finalu je bil za uvrstitev na najnižjo stopničko zmagovalnega odra boljši od Grege Verbuča (Šaleški AO).

Še eden izmed favoritov Anže Peharc (AO Kranj) je tekmovanje končal v kvalifikacijah na šestem mestu. Pred Peharca se je na peto mesto uvrstil Nik Golej (ŠPO Celje), za Peharcem pa je na sedmem mestu pristal Lovro Črep (Šaleški AO).

Tudi naslednja tekma DP bo v Celju, ko se bodo 4. oktobra znova pomerili v hitrosti.