Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Jan Oblak in soigralci se držijo za glave: prvenstvo so imeli že v žepu, zdaj pa ...

Deli na:
Jan Oblak in soigralci se držijo za glave: prvenstvo so imeli že v žepu, zdaj pa ...

Jan Oblak - Foto: Ekipa 24

V Španiji se v zadnjih devetih krogih LaLige obeta ogorčen boj za naslov prvaka. Atletico Madrid ima po današnjem porazu v derbiju 29. kroga v Sevilli le še minimalno prednost pred Real Madridom oziroma Barcelono.

Sevilla je zasluženo osvojila vse tri točke in Atletico Madridu zadala tretji poraz v sezoni. Povedla bi lahko že v sedmi minuti, vendar je Jan Oblak ubranil najstrožjo kazen, terensko premoč pa je kronala v 69. minuti, ko je Marcos Acuna zadel z glavo.

Atletico Madrid ima tri točke prednosti pred drugouvrščenim Real Madridom ter štiri pred Barcelono, ki bo tekmo 29. kroga igrala v ponedeljek ob 21. uri doma proti Real Valladolidu. Sevilla se je utrdila na četrtem mestu; za Katalonci zaostaja štiri točke, pred Villarrealom na petem mestu pa ima dvanajst točk naskoka.

Jan Oblak je bil kljub porazu najboljši posameznik Atletico Madrida. Na drugi tekmi zapored je ubranil enajstmetrovko. Pred reprezentančnim premorom je tri minute pred koncem tekme Atleticu rešil tri točke proti Alavesu, tokrat pa je zaustavil strel Lucasa Ocamposa.

Ločan je doslej v LaLigi ubranil šest najstrožjih kazni. Pred zadnjima dvema je bil nazadnje uspešen 12. maja 2018.


Veliko pozornosti je danes pritegnil tudi obračun med Cadizom in Valencio. Žal ne zaradi športnega boja, temveč rasističnega izpada.

Tekma je bila prekinjena približno dvajset minut, saj so gostujoči igralci Valencie zapustili zelenico, ker naj bi eden od domačih igralcev na rasni osnovi zmerjal njihovega nogometaša.

Branilec Valencie Mouctar Diakhaby je sredi prvega polčasa sodniku tekme prijavil rasistično opazko, ki jo je prejel s strani Juana Cale. Po nekajminutni debati na igrišču so nogometaši Valencie odšli v slačilnico in se iz nje vrnili šele po približno dvajsetih minutah, potem ko jih je Diakhaby prosil, naj gredo zastopati barve kluba, poročajo španski mediji.

Valencia je prek socialnih omrežij sporočila: "Ekipa se je po sestanku odločila, da bo nadaljevala tekmo in zastopala čast kluba. Ne pristajamo na nobeno obliko rasizma."

Srečanje se je nadaljevalo brez Diakhabyja, ki je ostal na tribuni, v nadaljevanju tekme pa je domači strateg v slačilnici pustil tudi Juana Calo, sicer strelca prvega zadetka za Cadiz, ki je tekmo dobil z 2:1 z zadetkom Marcosa Maura v 88. minuti.