Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Celjani čez prvo oviro v boju za Ligo prvakov

Deli na:
Celjani čez prvo oviro v boju za Ligo prvakov

Foto: Jurij Kodrun

Nogometaši Celja so v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov v Ujpestu premagali irskega prvaka Dundalk s 3:0 (1:0). V 2. krogu se bodo izbranci Dušana Kosića v sredo v Celju pomerili z norveškim Moldejem.

* Stadion Ferenc Szusza, brez gledalcev, sodniki: Ferreira, Rodrigues in Bras (vsi Portugalska).
* Strelci: 1:0 Kerin (43.), 2:0 Vizinger (89.), 3:0 Dangubić (90.).
* Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Zaletel, Kadušić, Vrbanec (od 86. Pungaršek), Štravs, Kerin, Lotrič, Božić (od 82. Novak), Vizinger (od 90. Dangubić).
* Dundalk: Rogers, Leahy, Gartland (od 76. Oduwa), Hoare, Gannon, Flores (od 69. Murray), Shields (od 82. McMillan), Čolović, P. McEleney, Duffy, Hoban.
* Rumeni kartoni: Kerin; Gannon, Shields.
* Rdeči karton: /.

Celjani, ki so ob svoji stoletnici prvič postali državni prvaki, so v svojem prvem nastopu v kvalifikacijah za ligo prvakov pričakovano, a s precej dela, izločili irskega prvaka, ki je, denimo, še v sezoni 2016/17 igral v skupinskem delu evropske lige. Celje je do prednosti prišlo v prvem polčasu z golom Luke Kerina, v izdihljajih tekme pa sta zmago potrdila Dario Vizinger in Filip Dangubić.


Celjani v prvem polčasu dolgo niso prišli do kakšne priložnosti, čeprav so večinoma prevladovali na terenu. Toda v 43. minuti so povedli, potem ko je ob neodločnem Brianu Gartlandu do strela v padcu prišel nepopustljivi Luka Kerin in žogo poslal mimo Garyja Rogersa v mrežo za 1:0.

Pred tem so si celo več lepih priložnosti priigrali 14-kratni irski prvaki, v 18. minuti je Gartland z glavo meril le malce previsoko, v 35. pa je po strelu Michaela Duffyja z glavo dobro posredoval Matjaž Rozman.

Prav Duffy je bil prvi, ki je zagrozil v drugem polčasu, ko je z leve žogo poslal mimo nasprotne vratnice. Malce pozneje je Dario Vizinger z glavo poskrbel za nekaj dela irskega vratarja.

V 64. minuti je na srečo Celjanov v kazenskem prostoru slabo streljal Darragh Leahy, štiri minute pozneje pa je z leve za malo zgrešil Božić. V nadaljevanju so Celjani prepustili igro tekmecu, ki je nekajkrat prišel do obetavnih položajev, a mu česa več ni uspelo narediti.

V 84. minuti pa so imeli Celjani tudi precej sreče, saj je Pat Hoban iz bližine s strelom z glavo zadel vratnico. V 88. minuti sta na drugi strani zgrešila Nino Pungaršek in Jakob Novak, v 89. minuti pa so Celjani izpeljali protinapad, na koncu je Mitja Lotrič nesebično podal pred prazna vrata Vizingerju, ki je zadel za 2:0. Piko na i je ob koncu iz bližine postavil Filip Dangubić.