gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS želi razjasniti, kakšna je realna glasovalna moč potencialnih koalicijskih partneric

Deli na:
SDS želi razjasniti, kakšna je realna glasovalna moč potencialnih koalicijskih partneric

Fotografija je simbolična. - Foto: Primož Lavre

Po ugibanjih o drugem krogu pogajanj SDS, SMC, NSi in DeSUS za novo vlado je SDS prek Twitterja sporočila, da pogovori in usklajevanje vsebinskih prioritet potekajo v drugem krogu vse od petka in se bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh. Tretji krog pogovorov z namenom uskladitve odgovornosti v novi vladi pa je pod vprašajem.

"Šele v primeru zadostne uskladitve prioritet in jasnosti glede realne glasovalne moči vsake od partneric ter večinskega seštevka bo stekel morebitni tretji krog pogovorov z namenom uskladitve odgovornosti v novi vladi," je SDS danes pojasnila na Twitterju.

Potencialne partnerice so pričakovano skrivnostne glede pogajanj za oblikovanje morebitne nove vlade. Glede na časovnico pogajanj, ki jo je prvak SDS Janez Janša predvidel v prvem vabilu strankam na pogovore, bil drugi krog pogajanj danes. Da se bodo pogovori nadaljevali v tem tednu, so v SDS napovedali tudi po petkovih prvih pogovorih z delegacijami SMC, NSi in DeSUS.

Pričakovati pa je bilo, da bodo pogovori med potencialnimi partnericami v zakulisju, stran od vednosti medijev, potekali že vse od petka.

Od začetka pogovorov je pestro dogajanje tudi v strankah, sredinske tipajo svoj teren. Na očeh javnosti potekajo razhajanja v SMC in čeprav v poslanski skupini zatrjujejo, da so enotni, ne potihnejo ugibanja, da bi nekateri poslanci lahko v primeru koalicije z Janšo zapustili poslansko skupino. Tako bi bila pod vprašajem zadostna koalicijska večina. Zdaj imajo te stranke v DZ skupaj 48 glasov.