Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Jan Oblak imel enega najslabših večerov v karieri: Bayern mu je napolnil mrežo

Deli na:
Jan Oblak imel enega najslabših večerov v karieri: Bayern mu je napolnil mrežo

Foto: Reuters

Derbi sredinih tekem 1. kroga nogometne lige prvakov med branilcem naslova Bayernom in madridskim Atleticom je dobil prvi. Zmagal je s 4:0. Do zmage z enakim izidom je prišla tudi Atalanta Josipa Iličića, Inter Samirja Handanovića pa je igral 2:2 z Borussio Mönchengladbach. Presenečenje večera je pripravil Šahtar, ki je premagal Real Madrid.

Bayern je na domačem terenu povedel v 28. minuti, ko je Oblaka, ki je pred tem že enkrat dobro posredoval, enkrat pa so domači zadeli vratnico, iz bližine ugnal Kingsley Coman. Ta je podal pri drugem golu v 41. minuti, ko je z močnim strelom zadel Leon Goretzka.

V 47. minuti je Joao Felix zadel za Atletico, a je Luis Suarez, ki je v prvem delu zapravil lepo priložnost, v prepovedanem položaju vplival na igro, tako da zadetek ni veljal. Je pa obveljal gol Bayerna, ki ga je z močnim strelom od daleč dosegel Corentin Tolisso. Coman je za nameček v 72. minuti povišal prednost že na končnih 4:0.

V skupini A sta se sicer Salzburg in Lokomotiva Moskva razšla z 2:2. Eder je v 19. minuti zadel za goste, za preobrat sta poskrbela Dominik Szoboszlai v 45. in Zlatko Junuzović v 50. minuti, končni izid pa je postavil Vitalij Lisakovič v 75. minuti.

V skupini B je rekorder po številu naslovov v ligi prvakov Real Madrid doma doživel nepričakovan poraz. Z 2:3 je izgubil proti Šahtarju iz Donjecka, pri katerem je sicer manjkalo več kot deset igralcev zaradi novega koronavirusa.


Toda v prvem polčasu se Ukrajincem to ni poznalo, saj so ga dobili s 3:0 po golu Teteja (29.), avtogolu Raphaela Varana (33.) in zadetku Manorja Solomona (42.). V drugem polčasu sta Špancem približala Luka Modrić (54.) in Junior Vinicius (59.). Že v sodniškem dodatku je zadel še Federico Valverde, a iz prepovedanega položaja. Kot zanimivost velja pri porazu rekorderja omeniti, da niti en klub, ki je izgubil uvodno tekmo, nato ni osvojil lige prvakov.

Inter je v tej skupini gostil Borussio Mönchengladbach in igral 2:2. Po prvem polčasu brez priložnosti je v 48. minuti iz bližine zadel Romelu Lukaku za vodstvo Interja. Ramy Bensebaini je v 63. minuti izkoristil najstrožjo kazen za izenačenje na 1:1, Jonas Hofmann pa je v 85. minuti Nemce popeljal do vodstva. Toda Inter, pri katerem je Handanović branil celo tekmo in dobil rumeni karton, se je rešil v 90. minuti z novim golom Lukakuja.

V skupini C je Manchester City gostil Porto in slavil s 3:1. Portugalci so povedli v 14. minuti prek Luisa Diaza, Angleži pa izenačili v 21. z enajstmetrovko Sergia Agüera. Ilkay Gundogan je v 65. minuti povedel City v vodstvo s prostega strela, Ferran Torres pa je v 73. minuti zadel za 3:1. Olympiacos Pirej je na drugi tekmi skupine z 1:0 premagal Olympique Marseille. Koka je dosegel edini gol na tekmi v prvi minuti sodniškega dodatka.

V skupini D je Ajax gostil Liverpool in izgubil z 0:1. Liverpool je povedel v 35. minuti z avtogolom Nicolasa Tagliafica. Midtjylland pa je gostil Atalanto Josipa Iličića in visoko izgubil. Italijani so povedli v 26. minuti z golom Duvana Zapate, prednost pa podvojili deset minut pozneje po golu Alejandra Gomeza. Luis Muriel je v 42. minuti povišal prednost že na 3:0. V 68. minuti je v igro vstopil Josip Iličić, ta je hitro prišel do lepe priložnost, a je ostalo pri 3:0, v 89. minuti pa je Aleksej Mirančuk zadel za končnih 4:0.

Že v torek sta se Chelsea in Sevilla razšla z 0:0, Rennes in Krasnodar z 1:1, Zenit je doma izgubil proti Bruggeu z 1:2, Lazio je s 3:1 odpravil Borussio Dortmund, Dinamo Kijev je klonil pred Juventusom z 0:2, Barcelona je s 5:1 odpravila Ferencvaros, PSG je izgubil proti Manchester Unitedu z 1:2, Leipzig pa je z 2:0 ugnal Istanbul Basaksehir.