mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Italijani hočejo jesenski Giro z gledalci

Deli na:
Italijani hočejo jesenski Giro z gledalci

Foto: Profimedia

Direktor dirke po Italiji Mauro Vegni je dejal, da z organizacijskim odborom načrtujejo Giro s prisotnostjo gledalcev ob cestah, poroča Gazzetta dello Sport. Obenem je Vegni dodal, da bodo morale lokalne ali državne oblasti preprečiti gledalcem, da se udeležijo kolesarskega spektakla, ki je bil prestavljen zaradi pandemije novega koronavirusa.

"To bo odločitev drugih. Mi se bomo držali pravil, ki jih bomo dobili. Načrtujemo pa dirko z gledalci," je v pogovoru za italijanski športni časnik dejal direktor Gira.

Če do omejitev ne bo prišlo, bo po Vegnijevih navedbah italijanska pentlja med 3. in 25. oktobrom potekala s prisotnostjo gledalcev brez številčnih omejitev.

Vegni in ožji organizacijski odbor Gira bo po navedbah Gazzette dello Sport naslednji teden na to temo opravil konferenčni klic z italijanskim ministrom za šport Vincenzom Spadaforo.

Organizatorji so že pred časom odpovedali začetek dirke na Madžarskem, trase za prve tri etape pa še niso potrjene. Vegni je dejal le, da bo začetek dirke predvidoma na Siciliji ali v Kalabriji na jugu Italije. Končno traso bodo predstavili konec junija ali v začetku julija.

Na italijanskih tleh pozno poleti in jeseni načrtujejo še enodnevne klasike Strade Bianche (1. avgust), dirko po Lombardiji (8. avgust ali 31. oktober) in preizkušnjo od Milana do San Rema (22. avgust). Kot priprava na Giro po bo služila še etapna dirka od Tirenskega do Jadranskega morja med 7. in 14. septembrom.

Kolesarska sezona 2020 se bo sicer v svetovni seriji nadaljevala prav s preizkušnjo po makadamskih cestah v Toskani 1. avgusta.