gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pokal Vitranc brez gledalcev in s posebnimi ukrepi za medije

Deli na:
Pokal Vitranc brez gledalcev in s posebnimi ukrepi za medije

Foto: Grega Wernig

Tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju, veleslalom in slalom za moške v Kranjski Gori 14. in 15. marca, bosta prvič v zgodovini potekali brez gledalcev. Tekmi bosta potekali brez navzočnosti gledalcev na podlagi ukrepa ministrstva za zdravje in sveta za nacionalno varnost z namenom zavarovanja udeležencev pred možnim širjenjem koronavirusa.

Organizacijski komite pokala Vitranc je na podlagi sklepa ministrstva za zdravje in sveta za nacionalno varnost v sodelovanju z organizatorji spremljajočih prireditev odpovedal petkovo ekshibicijsko smučarsko tekmovanje, Grubin memorial, ter sobotni druženje Q-Max Party v Kranjski Gori.

Veleslalom in slalom svetovnega pokala v alpskem smučanju bosta sicer potekala po predvidenem urniku, tudi v neposrednem televizijskem prenosu.

"Vsi imetniki vstopnic lahko na prodajnih mestih ob predložitvi kupljene vstopnice dobijo vrnjen denar. Vstopnice pa lahko imetniki tudi prihranijo in si ogledajo tekme za pokal Vitranc v prihodnjem letu, ko bo tekmovanje praznovalo 60-letnico, ki jo namerava organizator še posebej slovesno obeležiti," so ob tem sporočili organizatorji.

Posredovali so tudi posebno obvestilo za predstavnike medijev, ki bodo pokrivali tekmovanje. Zaradi zaostrenih zdravstvenih razmer prosijo medije, da pri svojem delu upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in sami s svojim samozaščitnim delovanjem pripomorejo k omejevanju potencialnega razširjanja virusa na tekmovanju.

Vzpostavljena bo varnostna razdalja med koridorji gibanja tekmovalcev in predstavnikov medijev, skladno s priporočili Mednarodne smučarske zveze (Fis) pa medije prosijo, da pri svojem delu upoštevajo 1,5 metrsko varnostno razdaljo do tekmovalcev. Kar pomeni, da običajno snemanje izjav v mešani coni, kot so jih bili mediji doslej vajeni, ne bo mogoče.


Pri Fis pri tem medijem svetujejo, da pri svojem delu, za premostitev te razdalje, uporabljajo mikrofon na palici ter po vsakem intervjuju s tekmovalcem zaradi zdravstveno-higienskih razlogov zamenjajo penico na mikrofonu.

Omenjeno razdaljo je potrebno upoštevati tudi pri intervjujih v živo v studiu v ciljni areni. Medije tudi obveščajo, da novinarska konferenca v medijskem centru ne bo potekala v običajni obliki, temveč bodo zagotovili video konferenco s prvimi tremi tekmovalci po vsaki tekmi, z možnostjo neposrednega postavljanja vprašanj.

Za prevzem akreditacije bo potrebno predložiti dokument, s katerim bo oseba dokazala pripadnost določeni medijski hiši in podpisano izjavo Fis, s katero novinar ali fotograf zagotavlja, da je njegovo zdravstveno stanje brez posebnosti, brez vročine in drugih kliničnih znakov covid-19, in mu je dovoljeno opravljanje dela.

Ob tem medije opozarjajo, da obstaja možnost omejitve vstopa v medijski center, skladno s priporočili NIJZ in ministrstva za zdravje v zvezi z dogodki v zaprtih prostorih.

Delovna skupina OK pokala Vitranc se bo v tem tednu, glede na razmere s širitvijo virusa v Sloveniji in Evropi, še sestala in po potrebi sprejela dodatne ukrepe. Zato vse akreditirane novinarje in fotografe naprošajo, da sledijo splošnim medijem za pridobitev informacij o stanju z zvezi z epidemiološko situacijo ter spletni strani pokala Vitranc, kjer bodo sproti objavljali ukrepe, ki jih bodo sprejemali.

Smučarska zveza Slovenije se je, upoštevajoč ukrepe, ki se izvajajo zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, odločila odpovedati novinarsko konferenco s slovenskim adutoma, Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom, ter trenerjem Klemnom Bergantom pred pokalom Vitranc napovedano za četrtek v Kranjski Gori.