Revija Reporter
Magazin

Film Gajin svet prejel že tretjo zlato rolo, videlo ga je več kot 75.000 gledalcev

STA

25. jun. 2019 6:00

Deli na:

Prizor iz filma Gajin svet v režiji Petra Bratuše.

Revija Vklop

Ekipa filma Gajin svet je včeraj v Koloseju prejela tretjo zlato rolo za preseženih 75.000 gledalcev. Nagrado, ki jo Kolosej skupaj z Zvezo društev slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljuje slovenskim filmom za vsakih doseženih 25.000 gledalcev, je prevzel režiser Peter Bratuša.

"Tretja zlata rola in 75.000 gledalcev, vse to mi veliko pomeni. Zadovoljen sem in ponosen, ker je Gajin svet dokaz, da je mogoče z žanrskim filmom nagovoriti široko občinstvo, ga zabavati in se ga dotakniti ter obenem odpreti pogovor o zelo resni in nevarni temi - o spletni zlorabi otrok in mladostnikov. Več kot 20.000 učencev s 53 slovenskih osnovnih šol se je udeležilo delavnic, ki so ob pomoči odlomkov iz filma spregovorili o tej temi. Upam, da bodo potencial Gajine zgodbe prepoznali tudi na TV Slovenija in Slovenskem filmskem centru, ki ravno v teh dneh odločajo o sredstvih za Gajin svet 2," je ob podelitvi povedal režiser.

Podelitve zlate role so se poleg režiserja, soscenaristke Špele Levičnik Oblak in igralca Sebastiana Cavazze udeležili mladi igralci Tara Milharčič, Neža Smolinsky, Anže Gorenc, Gitica Jakopin, Žak Župan Galunič in Jan Gaberšek, so sporočili iz Koloseja.

Romantična komedija Gajin svet je dobila glavne nagrade festivala filmov za mlade Buzz@teen v Motovunu in najboljši film po mnenju otroške žirije 24. filmskega festivala v Sarajevu, na Festivalu slovenskega filma v Portorožu pa je bila nagrajena z dvema vesnama za posebne dosežke in najboljšo masko. Film je bil prikazan tudi v tekmovalnem programu 23. mednarodnega festivalu otroškega in mladinskega filma Schlingel v nemškem Chemnitzu.

Je drugi slovenski mladinski film v zadnjih dveh letih, ki si ga je ogledalo več kot 75.000 gledalcev. Pred njim je leta 2017 tri zlate role dobil otroško-mladinski film Košarkar naj bo, ki ga je po istoimenski knjižni uspešnici Primoža Suhodolčana režiral Boris Petkovič.