vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

yves rausch Svet24.si

Lov za Gozdnim Rambom: lastnoročno je razorožil ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Koritnik: Koronavirusna aplikacija bo prostovoljna...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Magazin

Italijanska igralka Ornella Muti kaznovana, ker je šla na večerjo s Putinom

Deli na:
Italijanska igralka Ornella Muti kaznovana, ker je šla na večerjo s Putinom

Foto: Reuters

Italijanska igralka Ornella Muti je bila obsojena na 600 evrov visoko denarno in osemmesečno zaporno kazen zaradi kršitve delovnih pogojev iz pogodbe z gledališčem. Namesto nastopa na premieri gledališke predstave se je udeležila večerje s predsednikom ruske vlade Vladimirjem Putinom.

Mutijeva, ki pri 59. letih za nastop na gledaliških deskah zasluži tudi 25.000 evrov, ni prišla odigrat svoje vloge na premiero gledališke predstave. Namesto nastopa na odru Verdijevega gledališča v Trstu se je udeležila dobrodelne večerje s Putinom. Sankt Peterburg je obiskala s hollywoodskim igralcem Kevinom Costnerjem.

Za izostanek na predstavi je prepričala zdravnika, naj ji napiše zdravniško opravičilo, da ima angino poroča nemška tiskovna agencija dpa. Sodišče v Pordenonu na severovzhodu Italije je Mutijevo spoznalo za krivo že decembra leta 2010, ko je prevaro tudi priznala.

Sodnica Patrizia Botteri je za dpa povedala, da je zvezdnico z vrhuncem kariere v 80. letih, oglobila za 600 evrov, prisodila ji je tudi osem mesecev zapora. Dodala je, da se Mutijeva zaporni kazni lahko izogne, če plača polog v višini 30.000 evrov. Tako bi pokrila škodo, ki jo je povzročila gledališču s kršitvijo pogodbe.

Mutijeva je zaslovela s filmom Najlepša žena. Sprva je igrala v italijanskih, nato pa tudi v angleških filmih. Najbolj znana je po nastopih v televizijskih oglasih za testenine. Leta 2008 je zasnovala svojo linijo nakita in odprla trgovine v Parizu, Milanu, Rigi, Moskvi in Almatyju v Kazahstanu.

Loading...