Alec Baldwin Svet24.si

Hollywoodski strokovnjaki: Alec Baldwin ni ...

osumljeni, umor družine đokić, goran džonić Svet24.si

Balistiki potrdili, da gre za morilsko orožje, v ...

katrinas (6) Svet24.si

Ženska trojnost kot izjemen energijski potencial

poroka dimnik frantar-xx Reporter.si

Kako je "suhceni in nebogljeni" Igor Zabret ...

metka-paragi Necenzurirano

"Vlada želi le stroko, ki se ji uklanja" ...

Đuro in Tanja (2), foto MGL Odkrito.si

Tanja Ribič in Branko Đurić Đuro - luksuz na ...

dragic doncic Ekipa24.si

Hahaha, pravi NOREC! Dragić je pred tekmo želel ...

Magazin

SZS: Dogovarjanja z ekipo Tine Maze so bila težka že dolga leta

Deli na:
SZS: Dogovarjanja z ekipo Tine Maze so bila težka že dolga leta

Tina Maze in Andrea Massi sta ostala par kljub vsem izzivom, s katerimi sta se soočala na smučarski poti. - Foto: Bobo

Na smučarski zvezi so napovedali sestanek z ekipo Tine Maze glede nastopa na Zlati lisici.

Direktor Smučarske zveze Slovenije Joško Kržan je na izredni novinarski konferenci v Ljubljani napovedal, da se bodo predstavniki Smučarske zveze Slovenije v kratkem sestali s taborom Tine Maze in skušali uskladiti poglede na poslovilno tekmo Mazejeve 7. januarja v Mariboru.

Pravna zastopnica SZS Barbara Kürner Čad, je ob tem povedala, da se je z odvetnikom Tine Maze Damjanom Terpinom že dogovorila za sestanek in nekakšno skupno izjavo, ki bo zadovoljila obe strani. Sestali naj bi se že v petek ali pa v ponedeljek, saj je časa do tekme malo.

Ne glede na glavno sporočilo današnje novinarske konference pa tudi drugi dan s strani SZS ni manjkalo obtožb na račun ekipe Tine Maze oziroma Andreo Massija. Direktor Križan je izpostavil, da so bila dogovarjanja z ekipo Tine Maze težka že dolga leta in "da so se vedno iskale rešitve in tako je tudi tokrat". Obenem se je opravičil, ker so na SZS v sporočilu za javnost napovedali, da so prejeli poziv Tine Maze. "To je bil lapsus. Prejeli smo poziv Andree Massija v imenu Tine Maze. Za to napako se Tini Maze osebno opravičujem."


Na SZS so še enkrat poudarili, da so na zvezi programi postavljeni, pogodbe podpisane in razmerja s sponzorji so postavljena in dogovorjena. "Kot velja za vse tekmovalce, je treba s Tino Maze pogodbeno opredeliti nastop za tekmo," je še dejal Križan. Prepričan je, da se bodo dogovorili tudi z Mazejevo, ki jo je Križan ocenil kot edinstvenega šampiona in njeno slovo za edinstveni dogodek, a zveza ne sme in noče delovati mimo pravil. "Tina si zasluži veličastno slovo od velike kariere na belih strminah. Pri tem smo pripravljeni pomagati v okviru zmožnosti."

Zgodba že dva dni polni splet, časopisne stolpce in televizijska poročila, tudi v tujini. Še vedno se išče razlog, zakaj je Smučarska zveza Slovenije v sredo sploh ustvarila zgodbo o velikanskih zahtevah tabora slovenske smučarke, že v petek pa so napovedani sestanki in celo dogovor, ki bo zadovoljil obe strani. Kot je povedal Križan, so se na SZS za to odločili zaradi pritiskov, ki jih je Massi vršil na člane SZS in sponzorje. Kdo konkretno in kako je bil pod pritiskom, Križan na novinarsko vprašanje ni razkril.

O sporočilu pa dodaja: "Morda je bilo to prenagljeno, a bolje prej kot prepozno. Začeli so se vršiti pritiski s strani Andree Massija na sodelavce SZS in nekatere sponzorje. Morali smo reagirati in zaščititi vse deležnike ter postaviti meje."

Pogoji za nastop Tine Maze na poslovilni tekmi v Mariboru so sicer jasni. Tekmovalka mora pred nastopom za reprezentanco izpolniti pogoje, ki veljajo za vse tekmovalke in tekmovalce, člane reprezentance. Imeti mora predhodno urejeno članstvo v matičnem klubu ter podpisano pogodbo s SZS, kjer je tudi jasno opredeljeno, da lahko tekmovalec nastopa samo v dresu reprezentance z reprezentančnimi sponzorji. Ob tem mora imeti tudi status aktivne tekmovalke (FIS koda), smučarska zveza jo bo v tem primeru tudi prijavila na tekmo.

Loading...