Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Inšpektor Vrenk lovi mariborske morilce (VIDEO)

Deli na:
Inšpektor Vrenk lovi mariborske morilce (VIDEO)

Dario Varga, Jurij Drevenšek in Lotos Šparovec v seriji Primeri inšpektorja Vrenka. - Foto: TV Slovenija

V sklopu igranega programa Televizije Slovenija je po Jezeru z inšpektorjem Tarasom Birso nastala nova kriminalna nadaljevanka Primeri inšpektorja Vrenka. Nadaljevanka, ki bo na sporedu od drevi, je ustvarjena po prvih treh delih iz serije detektivk o Vrenku Avgusta Demšarja. Dogajanje je postavljeno v Maribor, inšpektorja igra Dario Varga.

Bolj kot priljubljenemu "skandinavskemu noiru" se Primeri inšpektorja Vrenka po zapisu na portalu MMC RTV Slovenija približujejo detektivkam "stare šole", protagonist pa policijskim mojstrom sklepanja, kakršne sta pisala že Agatha Christie in Arthur Conan Doyle.

Nadaljevanko sta režirala Boris Jurjaševič in Slobodan Maksimović. Ta je ob začetku snemanja napovedal: "Umori in kriminal bodo prisotni v tej seriji, predvsem pa medčloveški odnosi. Na tem je fokus."

Kot so v začetku decembra zapisali na MMC, bo serijo tvorilo šest 50-minutnih delov, ob ogledu katerih bodo razkrinkani kar trije morilci, saj so ustvarjalci ekranizirali prve tri Demšarjeve romane iz serije detektivk o Vrenku, in sicer Olje na balkonu, Retrospektiva in Tanek led. Demšar, s pravim imenom Tomaž Zupančič, je pri ustvarjanju nadaljevanke sodeloval tudi kot soscenarist.



Ob Vargi v vlogi kriminalista Vrenka v nadaljevanki igrajo še Jurij Drevenšek in Lotos Šparovec kot njegova policijska kolega, Janez Hočevar in Katarina Čas kot ključni osebi njegovega zasebnega življenja in malo morje uglednih slovenskih igralcev v vlogah osumljencev, prič in morilcev.

Serija bo od drevi na sporedu vsako nedeljo ob 20. uri na Prvem programu Televizije Slovenija. Primeri inšpektorja Vrenka na TV Slovenija sledijo uspešni kriminalni nadaljevanki Jezero, ki je po knjigi Tadeja Goloba nastala v režiji Klemna Dvornika in Matevža Luzarja.