mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ibrahimović je užaljen: Če si drugi, si zadnji

Deli na:
Ibrahimović je užaljen: Če si drugi, si zadnji

Foto: Reuters

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović ni bil prav zadovoljen, ko je zvedel za vrstni red najboljših švedskih športnikov vseh časov, ki so ga sestavili sodelavci časnika Dagens Nyheter. Čeprav se je uvrstil na visoko drugo mesto, je zaostanek za prvim Björnom Borgom pospremil v svojem slogu: "Če si drugi, je isto, kot da si zadnji."

Pri časniku so razvrstili 150 švedskih športnikov, po glasovanju pa ugotovili, da je zmagal nekdanji teniški zvezdnik Björn Borg. Drugi je bil Ibrahimović, tretji namiznoteniški igralec Jan Ove Waldner, četrta igralka golfa Annika Sörenstam, peti pa tudi v Sloveniji zelo priljubljeni smučar Ingemar Stenmark.

Pri časniku so nato poiskali tudi odzive nagrajencev oziroma najbolje uvrščenih. Ibrahimović ni bil zadovoljen, ker je bil drugi, in je to tudi jasno povedal. "Hvala, da ste me izbrali, toda če si drugi, je isto, kot da si zadnji," je ob čestitkah za izbor dejal Ibrahimović, ki je znan po tem, da velikokrat zelo naravnost pove tisto, kar misli. Tudi nadaljevanje pogovora je bilo zanimivo. Ko so ga vprašali, kako bi sam razvrstil švedske športnike, je odgovoril: "Z vsem dolžnim spoštovanjem do drugih, na tej lestvici bi moral biti jaz na mestih 1, 2, 3, 4 in 5."

Novinarji so ga nato spomnili, da je Borg nedavno v pogovoru za časnik Parisien nogometaša zelo pohvalil in dejal, da je največji švedski zvezdnik, celo "večji kot Ikea", zato so nogometaša pariškega PSG prosili, da še on oceni zmagovalca glasovanja. "Björn Borg je super osebnost in živa legenda," je bil Ibrahimovićev odgovor.