državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Hrvaška vlada očita HTV: Kolindo kažete, Cerarja in Milanovića pa ne!

Deli na:
Hrvaška vlada očita HTV: Kolindo kažete, Cerarja in Milanovića pa ne!

Foto: Bobo

Hrvaška vlada je ogorčena nad ravnanjem hrvaške televizije, ki je po njeni oceni med predvajanjem sobotne košarkarske tekme med Hrvaško in Slovenijo ignorirala navzočnost premierjev obeh držav, slovenskega Mira Cerarja in hrvaškega Zorana Milanovića, večkrat pa je pokazala predsednico države Kolindo Grabar-Kitarović, danes piše Jutarnji list.

Na vladi trdijo, da je šlo za popolnoma neprofesionalen odnos HTV, ki med dvournim prenosom "niti enkrat ni pokazala dveh najpomembnejših politikov" Slovenije in Hrvaške.

Javna televizija je ignorirala premierja, hkrati pa so najmanj petkrat prikazali Grabar-Kitarovićevo, kako navija v dresu hrvaške reprezentance, skandira z domačimi navijači ali se pogovarja s soprogom Jakovom, piše zagrebški časnik.

Dodaja mnenje neimenovanega vira iz vlade, da so uredniki na HTV večkrat prekršili pravilo o enaki obravnavi ljudi, ki vodijo državo.

"Dodatna težava je hkratno nevljudno ignoriranje slovenskega premierja Mira Cerarja. Njegov obisk v Zagrebu je bil poskus pomiritve napetosti med Hrvaško in Slovenijo zaradi arbitražnega postopka v Piranskem zalivu," je ocenil časnik.

Dodaja, da je Milanović povabil Cerarja na tekmo, slovenski premier pa se je nemudoma odzval in je bil v športni dvorani Arena v družbi hrvaškega kolega.

Za razliko od HTV so navzočnost Cerarja in Milanovića na sobotni tekmi zabeležili skorajda vsi hrvaški časopisi in spletni portali, še omenja časnik.

Neimenovani član uredniškega kolegija hrvaške radiotelevizije je po poročanju Jutarnjega lista že napovedal, da bo na današnji seji kolegija zahteval pojasnila glede sobotnega prenosa.