Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Orbana niti poslabšani odnosi z Zagrebom niso odvrnili od počitnic na Hrvaškem

Deli na:
Orbana niti poslabšani odnosi z Zagrebom niso odvrnili od počitnic na Hrvaškem

Foto: Reuters

Predsednik madžarske vlade Viktor Orban je tudi letos prišel na počitnice na Hrvaško, kljub nekaterim napovedim, da v sosednji državi ne bo počitnikoval zaradi poslabšanih odnosov med Zagrebom in Budimpešto, poročajo hrvaški mediji. Avstrijski mediji so napovedali, da bo tudi avstrijski kancler Werner Faymann letos dopustoval na Hrvaškem.

Madžarski premier Orban prihaja na počitnice na Hrvaško skoraj tri desetletja, tudi letos pa se je odločil za območje Splita, je poročal Jutarnji list na svoji spletni strani.

Poudarja, da niti problemi, ki obremenjujejo odnose med državama, predvsem glede upravljavskih pravic v energetski družbi Ina, v kateri ima največji delež madžarski Mol, niso dovolj, da bi se odpovedal poletni sprostitvi na eni izmed najlepših evropskih obal. Sporna je tudi hrvaška zahteva za izročitev predsednika uprave Mola Zsolta Hernadija zaradi domnevnega podkupovanja bivšega hrvaškega premierja Iva Sanaderja.

Orban naj bi na hrvaško obalo redno prihajal od leta 1986, ko je bil na poročnem potovanju s soprogo v Umagu. Ob Istri ima rad tudi Dalmacijo, posebej pa otok Mljet.

Na območju Splita bo teden dni z družino tudi avstrijski kancler Werner Faymann, je v začetku julija napovedal avstrijski časnik Der Standard. Teden dni pa naj bi Faymannovi počitnikoval v Franciji.