Andrej Škufca Odkrito.si

Ah, ljubezen! Andrej Škufca se je tako potrudil ...

aura Svet24.si

Test: kakšna je vaša avra?

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

puška Svet24.si

Jože navsezgodaj skrit za grmovjem čakal, da je ...

saša1 Svet24.si

Sašo smo ujeli v objemu še mlajšega moškega!

profimedia-0446249181 Najstnica.si

Nova ljubezen Justina Bieberja

Marko Vozelj Njena.si

Čustveni dan za Marka Vozlja

Magazin

Ilka Štuhec upa, da se bo v Aareju "strgala s ketne"

Deli na:
Ilka Štuhec upa, da se bo v Aareju "strgala s ketne"

Foto: Tit Košir

Ilko Štuhec v petek čaka veleslalomska tekma svetovnega pokala na domači Zlati lisici. Kljub natrpanemu urniku ji ni žal dodatnih poti, ker ve, da bo super vzdušje in da jo bo navijanje nato poneslo vse do švedskega Aareja, do svetovnega prvenstva, da se bo tam "strgala s ketne".

Zakaj se je odločila za pot domov? "Zaradi navijačev in navijanja. Nimam dostikrat priložnosti, tako kot imajo fantje, da bi te na tekmi spremljala nekaj več deset tisoč glava množica. V ene dveh, treh letih bi mogoče se že nabralo toliko navijačev na naših smukih. Pridem in ljudje navijajo in je super vzdušje," je bila pred pohorskim spektaklom odkrita Ilka Štuhec.

Mogoče jo bo prav to navijanje poneslo tudi do Aareja? "Res je. To da tisti mali 'kick', oni zadnji, da se res strgaš s ketne."

Od njenega zadnjega nastopa na Zlati lisici sta že dve leti. "Letos ne vem, kje kotiram v veleslalomu, vem pa, da znam dobro smučati in to je tudi cilj," napoveduje Štuhčeva, ki v smehu dodaja, da bo razočarana le s slabo vožnjo.

"Vsake toliko moraš priti domov, če ne drugega, moraš oprati perilo in malo stvari zamenjati. Zdaj smo sredi sezone, moram gledati na sebe, počivati, trenirati in si malo vmes napolniti baterije za naprej," še dodaja o nujnem postanku doma po vseh teh napornih poteh.

Pri spoprijemanju z vsemi težavami, ki jih prinaša vrhunski šport, ji pomaga tudi pogovor s psihologinjo: "Delo s psihologinjo je tako kot trening. Treniraš oziroma delaš celo leto, da takrat, ko dejansko rabiš, to znaš, in to v bistvu poteka že stalno, kar nekaj let."

Za SP v Aareju pa napoveduje: "Je velika tekma, je obilo dogajanja, in vsega zraven, ampak na koncu je še vedno bistvo, da prideš čim hitreje v cilj. To tekmo bom vzela kot še eno navadno tekmo in odpeljala najboljše, kar lahko, pa bomo videli, kaj bo."Ekipa Ilke Štuhec, torej Ilka, njen trener Grega Koštomaj in vodja ekipe Darja Črnko se bodo na pot proti Švedski z letalom podali v soboto. Serviser Aleš Sopotnik bo že takoj po petkovi tekmi z vso opremo odrinil na dolgo pot s kombijem proti Aareju.

"Midva z Darjo imava v nedeljo že test in ogled smukaške proge, Ilka bo še počivala, v ponedeljek pa se začnejo že uradni treningi," pa je dejal trener Koštomaj.

"Pričakovanja za Maribor so pokazati se v dobri luči, odsmučati en dober veleslalom, nadejam se dveh voženj. Slalomske tekme v soboto se ne bo udeležila. V Aareju bo startala vsaj na treh tekmah, obe hitri plus kombinacijo, ko se bomo tudi odločili, ali bomo počakali in startali še veleslalom," je dodal Koštomaj.

Štuhčeva na smukaški progi v Aareju še ni tekmovala, si je pa to progo ogledala lani med finalom sezone svetovnega pokala: "Tekmovalcu, ki je suveren in ima ogromno samozaupanja, leži vsaka proga. Se pač nekje počutiš bolj, nekje manj domače."

"Ilka se v smuku čuti suvereno, dominantno in je na startu zelo odločena. Mislim, da so tudi v superveleslalomu zadeve zelo podobne. Na zadnjih dveh tekmah se ni vse izšlo po željah, morda je bila v Cortini malenkost slabša taktika na pomembnem delu, drugače odlično smučanje, v Garmischu pa bolj zadržano smučanje, vendar smo se o tem že pogovorili v ekipi in Ilka je že naslednji dan dosti boljše tekmovala v smuku," je dejal Koštomaj.

Po koncu prvenstva se nadaljuje svetovni pokal, v katerem je Štuhčeva v boju za smukaški mali kristalni globus. "Ima odprto pot do globusa, ampak vsaka tekma je tekma za sebe, vse začnejo z ničle, in sem prepričan, da bo Ilka do zadnje tekme v igri tudi za letošnji globus."

Loading...