900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Črnogorsko podzemlje v Sloveniji: kdo vlada po umoru dveh mafijskih botrov

Deli na:
Črnogorsko podzemlje v Sloveniji: kdo vlada po umoru dveh mafijskih botrov

Kokain je najdonosnejše blago, s katerim služi črnogorska mafija. - Foto: Profimedia

So v Sloveniji črnogorski mafijci, ki se ukvarjajo z nedovoljenimi posli, s trgovino s prepovedanimi substancami, ali delamo krivico uspešnim poslovnežem, ki se ukvarjajo z uvozom in trgovino s čokolado, bananami in še čem?

Dejstvo je, da v zadnjem času ni veliko govora o Črnogorcih, ki bi se ukvarjali s kriminalnimi posli pri nas, a trditi, da jih nikoli ni bilo pri nas ne moremo trditi.

Pred leti si za plačilo brez težav dobil Črnogorce, da so komu prešteli kosti, kako je danes s tem?

V Reporterju smo osvežili spomin na najbolj odmevne umore ljudi, ki so jih povezovali s črnogorskim podzemljem, sta bila v Ljubljani ubita dva izmed botrov črnogorske mafije v Sloveniji ali je pri dveh filmskih umorih šlo za nedolžni žrtvi, ki sta bili ob nepravem času na nepravem mestu?

Denimo Veselina Jovovića - Vesa, ki je v sredo, 3. junija 1998, skoraj točno ob poldne prišel v lokal Latino bar v Zupančičevi jami v prestolnici. S prijatelji je igral karte. Zatopljeni v partijo niso bili pozorni, ko je k šanku prišel neznanec in naročil pijačo, potegnil pištolo in hladnokrvno, kot v kakem filmu z več streli v glavo ubil 41-letnega Vesa, ki se je pri priči zgrudil. Strelca niso nikoli našli.

So kriminalci črnogorskih korenin v Sloveniji povezani z zloglasnim Darkom Šarićem? Tako imenovanim narkokraljem iz Črne Gore, ki je bil pred nekaj leti obsojen na 15 let zapora zaradi tihotapljenja več ton kokaina in je bil omenjen tudi pri procesu balkanski bojevnik. So ljudje obsojeni v zadevi Balkanski bojevnik povezani s Šarićem? Je Šarić naročal umore v Sloveniji?

In zakaj Črnogorci v Sloveniji trdijo, da črnogorske mafije pri nas ni? Ob enem pa šef črnogorskih društev pri nas trdi, da črnogorska mafija na ljudi iz Črne Gore, ki živijo in delajo v Sloveniji ne vpliva. Kako bi vplivala, če je ni? Ali pa vendarle obstaja?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Foto: naslovnica - Reporter št. 21, 2020