reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Starši priprtega Andreja Šiška za Reporter: Nismo takšna družina, kot nas hočejo narediti

Deli na:
Starši priprtega Andreja Šiška za Reporter: Nismo takšna družina, kot nas hočejo narediti

Marija in Jože Šiško, starša priprtega Andreja Šiška. - Foto: Primož Lavre

Med podporniki priprtega Andreja Šiška, ki napovedujejo, da bo izpuščen iz pripora konec meseca in se bo lahko na svobodi pripravljal na kandidaturo za evropske volitve, so tudi vsi njegovi družinski člani. Mama Marija Šiško je prepričana, da je Andrej korak pred drugimi: »Marsikaj me je naučil, česar prej nisem vedela.«

Urban Šiško, sin priprtega Andreja Šiška, ocenjuje, da so  na sodišču glavni problem tožilci  in da javnost vedno bolj dojema, kako gre pri sojenju njegovemu očetu za farso. »Saj mi nismo takšna družina, kot nas hočejo narediti,« čustveno pove Andrejev oče Jože Šiško.

Sojenje proti sinu, obtoženemu, da je spodbujal k nasilni spremembi ustavne ureditve, spremlja ves čas ter skupaj z vsemi člani družine tedensko obiskuje sina v priporu.

Izvedeli smo, kaj vse se je zapletalo med priporom Andreja Šiška in kaj lahko počne v priporu. Pogovarjali smo se tudi z Anico Bider, predsednico stranke Gibanje Zedinjena Slovenija, kjer zbirajo podpise  v podporo Šiškove kandidature za evropskega poslanca.



Kako starša Andreja Šiška ocenjujeta sedanje razmere v državi in kakšno je mnenje mame Marije o vseh aktivnostih njenega priprtega sina? V čem  ga podpira in zakaj.

Družina Šiško velja za zavedno slovensko družino. Andrej je po opisu podoben svojemu staremu očetu Cirilu Žmaucu, ki ga je v rodnem kraju Lahonec ujela vojna vihra. Zaradi utemeljenih kritik na račun komunističnega režima, je tudi Andrejev ded doživel grenke izkušnje in preizkušnje, prav tako njegova starša, mama Marija in oče Jože Šiško.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24