favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Goran Dragić bo od 18. oktobra prost igralec

Deli na:
Goran Dragić bo od 18. oktobra prost igralec

Foto: Profimedia

Po zadnjem sestanku klubov z vodstvom severnoameriške košarkarske lige NBA tamkajšnji ugledni mediji poročajo o novih datumih pred začetkom sezone 2020/21. Po pisanju ESPN in The Athletic bo tržnica košarkarjev, ki jim po letošnji sezoni potečejo pogodbe, odprta od 18. oktobra naprej. Med njimi bo tudi nekdanji slovenski reprezentant Goran Dragić.

Po 18. oktobru bo sledilo štiridnevno obdobje za sklepanje dogovorov z moštvi. Pogodbe pa bodo uradno overjene od 23. oktobra naprej. Med prostimi košarkarji bo tudi slovenski košarkar Goran Dragić, od zvezdnikov lige pa bi lahko na trgu pristal tudi krilni center Los Angeles Lakers Anthony Davis, če se bo odločil za to možnost v svoji pogodbi.

Vseh 30 moštev v ligi NBA bo imelo še letos priložnost kadrovati, saj se 23. junija odpre tržnica igralcev pred predvidenim nadaljevanjem lige 30. julija. Moštva bodo lahko s košarkarji, ki niso igrali profesionalne košarke zunaj ZDA in ki so bili pod pogodbo v ligi NBA ali razvojni ligi, podpisala kratkoročne pogodbe do konca letošnje sezone.

Igralci kot so DeMarcus Cousins, Jamal Crawford, JR Smith, Nick Young in drugi bodo lahko od torka naprej podpisali kratkoročne pogodbe predvsem z 22 klubi, ki bodo v Orlandu nadaljevali sezono.


Franšize bodo lahko podpisale tudi pogodbe s košarkarji, ki se jim bodo moštva še v tej sezoni odrekla. Obdobje prilagojenega kadrovanja pred nadaljevanjem lige NBA se bo zaključilo 31. junija v zgodnjih jutranjih urah.

Od 1. julija do 14. avgusta bodo lahko moštva zamenjala igralce z rezervisti, pri čemer slednji ne smejo imeti več kot tri leta izkušenj z igranjem v ligi NBA. Med te primere sodijo tudi okužbe z novim koronavirusom, pri čemer lahko na covid-19 pozitivnega igralca zamenjajo tudi po 14. avgustu, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Po navedbah AP bodo igralci, ki se ne bodo odločili igrati v nadaljevanju sezone, za vsako tekmo izgubili 1,1 odstotka plače. Največ pa bodo lahko izgubili 15,1 odstotka plače, četudi izpustijo več kot 14 tekem, ki bi jih njihovo moštvo odigralo.

Nabor novincev bo po informacijah ameriških medijev na sporedu 16. oktobra, mladi košarkarji pa se bodo lahko na nabor prijavili do 17. avgusta, do 6. oktobra pa se bodo lahko od njega tudi odjavili.