Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Celje proti Olimpiji za naslov prvaka

Deli na:
Celje proti Olimpiji za naslov prvaka

Foto: alesfevzer.com

Danes se bo končala slovenska nogometna sezona. Šele v zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije bo znan prvak za sezono 2019/20. V boju sta še Celje in Olimpija, ki bosta v boju za prvo mesto medsebojno tekmo igrala danes ob 20.45 v Celju. V prednosti so Celjani, ki imajo na lestvici dve točki več.

Letos bo končnica tekmovanja res nekaj posebnega, saj bo o naslovu v zadnjem krogu odločala medsebojna tekma kandidatov za naslov. Danes pozno zvečer bo znano, ali se bodo lovorike tretjič veselili Ljubljančani ali pa sploh prvič Celjani.

Olimpija lovi s sedanjim klubom tretji naslov prvakov po sezonah 2015/16 in 2017/18. Pred tem pa je "stara" Olimpija v samostojni Sloveniji zmagala še v sezonah 1991/92, 1992/93, 1993/94 in 1994/95. Celjani pa doslej še nikoli niso bili slovenski prvaki.

Olimpija je bila do predzadnjega kroga v boljšem položaju. Toda poraz na tekmi s Taborom iz Sežane v nedeljo je Olimpijo s prvega mesta potisnil na drugo, namesto točke prednosti ima zdaj ljubljanska zasedba dve točki zaostanka (66-68).

Celjani so si sicer v 34. krogu tudi dovolili spodrsljaj, ko so proti predzadnjemu Triglavu doma osvojili le točko. A ta ni bil usoden. Položaj na lestvici je tako zdaj zelo v prid celjske ekipe.

Celjani si lahko tako privoščijo celo neodločen izid, pa bodo še vedno prvaki. Za Olimpijo pa šteje le zmaga. V prejšnjih treh tekmah sezone sta ekipi enkrat igrali neodločeno, Ljubljančani so zmagali s 3:1, Celjani pa z 1:0.

Razplet predzadnjega kroga je dokončno iz igre za naslov izločil tudi Mariborčane, ki so imeli pred tem sicer majhne teoretične možnosti, a ob štirih točkah zaostanka za Celjem na vrh ne morejo več. Lahko pa, če bodo danes premagali Aluminij in bo Olimpija izgubila, še skočijo na drugo mesto.