Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Koronavirus odnesel še eno tekmovanje: sezone lige Aba je konec, prvaka letos ne bo

Deli na:
Koronavirus odnesel še eno tekmovanje: sezone lige Aba je konec, prvaka letos ne bo

Foto: Profimedia

Preko konferenčnega klica je danes potekala skupščina lige Aba, na kateri so predstavniki klubov in vodstva tekmovanja sklenili, da se tekmovalna sezona 2019/20 ne bo nadaljevala, v sezoni 2020/21 pa bo v prvorazrednem regionalnem tekmovanju nastopalo 14 moštev.

Vodstvo lige Aba je tekmovanje v sezoni 2019/20 prekinilo 12. marca. Navkljub dejstvu, da se razmere v zvezi s pandemijo koronavirusa v regiji umirjajo, pa je skupščina tekmovanja, na kateri so sodelovali predstavniki klubov in vodstvo lige, odločila, da je sezone 2019/20 dokončno konec.

Prvaka v sezoni 2019/20 ne bo, obenem pa tudi končni vrstni red klubov na lestvici ne bo določen. V prihajajoči tekmovalni sezoni 2020/21 bo v ligi zaigralo 14 moštev. V prvo ligo se bosta namreč iz lige Aba 2 preselila Borac iz Čačka in Split, ki sta ob prekinitvi tekmovanja zasedala prvo in drugo mesto na lestvici drugorazrednega regionalnega tekmovanja.


Obenem je vodstvo lige zagotovilo, da bo v najkrajšem možnem času opravilo pogovore z vodstvom evrolige in skušalo zagotoviti najboljši možen status klubom, ki nastopajo v regionalnem tekmovanju.

Skupščina je prav tako odločila, da sta zaključeni tudi sezoni v ligi Aba 2 in mladinski ligi.

"Skupščina je tokrat trajala dolgih sedem ur, bilo pa je polno razprav in diskusij. Klubi so pokazali resnost in rešili veliko pravnih težav, ki so na nek način blokirale delo lige. Tekmovanje je dokončno odpovedano, brez končne uvrstitve za vse klube. Liga se bo v prihodnji sezoni razširila na 14 moštev, 12 ekipam, ki so v ligi sodelovale v sezoni 2019/20, pa se bosta pridružila najboljeuvrščeni moštvi lige Aaba 2 v sezoni 2019/20. To sta Borac Čačak in Split, ob tej priložnosti pa jima čestitam za preboj v prvorazredno tekmovanje, obenem pa obema kluboma želim vso srečo pri srečevanju z izzivi, ki jih prinaša liga Aba," je dejal Davor Užbinec, direktor ekipe Cedevita Olimpija.