lea mederal 1 Dobra karma

Znana nosečnica upošteva nasvete Tanje Žagar in...

Nacho Vidal Svet24.si

Španski porno zvezdnik aretiran zaradi usodnega ...

iztok purič_alenka bratušek Reporter.si

V SAB pobesneli, ker je njihov bivši minister ...

Madeleine McCann, Kate McCann, Gerry McCann Svet24.si

Razkrito: osumljeni v primeru izginule Maddie v ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

magnifico Odkrito.si

Kaj Magnifico pravi o Janševem tvitu?

Saša Einsiedler-18 Njena.si

Saša Einsiedler znova pod žarometi

Magazin

Peter Prevc je pri 27 letih že veteran, a vztraja: EMŠO me še ne daje

Deli na:
Peter Prevc je pri 27 letih že veteran, a vztraja: EMŠO me še ne daje

Foto: m24

Peter Prevc z optimizmom pričakuje 41. sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih. Vrhunec sezone bo zanj novoletna turneja štirih skakalnic (Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Bischofshofen), ki jo je dobil v najuspešnejši sezoni 2015/16. Sezona svetovnega pokala se bo začela v Wisli na Poljskem 23. novembra.

"Trenutno zelo težko rečem karkoli, za čemer lahko potem stoodstotno stojim, glede na to, da je bilo od marca do zdaj na sporedu le nekaj tekem," je bil Prevčev komentar na vprašanje o pogledu na trenutno stanje forme.

Se pa vseeno, tudi na podlagi poletne sezone na plastičnih skakalnicah, s pozitivnim pričakovanjem ozira proti zimi: "Delaš veliko priprav, upaš na najboljše."

"Na poletne tekme ekipe hodijo zelo različno pripravljene, na kakšno tekmo se tudi 'načrtno' manj pripravijo. Ampak pri sebi mislim, da zaenkrat dobro napredujem, tudi z opremo smo že zelo blizu tistemu, kar hočemo imeti. Po drugi strani se pa kar veselim, da je še mesec in pol do začetka zimske sezone," je poletno iskanje forme orisal Prevc, ki se je z ostalimi reprezentanti v začetku tedna udeležil koprske medijske predstavitve pred novo zimo.

Večjih sprememb ni, razen tega, da jim drese šiva nekdanji slovenski skakalni as Robert Kranjec, ki je marca v Planici končal bogato skakalno kariero.

"Opremljevalci so isti, a vsa oprema je nova. Razen za drese je zdaj opremljevalec drug oziroma je šivilja druga. Spremembe se vedno malo dogajajo, vedno poskušaš, če bi lahko, kje še kaj več iztržil," je dejal.

V poletni veliki nagradi so za njim štiri tekme, še najbolj mu je uspel Hinterzarten s četrtim mestom na posamični preizkušnji.

"S poletno veliko nagrado sem, pa nisem zadovoljen. Na začetku mi je zelo šel, potem v tistih Zakopanah nisem bil najbolj zadovoljen. Na zadnji tekmi sem bil pa kar zelo zadovoljen, da sem v tistih, ki štejejo, prikazal najboljše skoke," je ocenil.

Povsem vseeno ti tudi poleti ni, kako skačeš: "Če zmagaš, si vesel, da si zmagal. S številkami se tako vedno malo obremenjuješ, sploh če si slab. Nisem si pa zadal nobenih ciljev, na katerih mestih moram biti. Po samih treningih težko veš, kam sodiš."Poškodba in operacija gležnja je le še spomin: "Nogo čutim, saj jo je treba, da lahko odrineš. Težav ni več veliko."

Dvajseta septembra je dopolnil 27 let. Prav veliko se s svojo "skakalno starostjo" ne ukvarja: "EMŠO me še ne daje. Sem pa najstarejši v ekipi, s katero treniram, ampak jih še z lahkoto dohajam."

"Razlika v letih se ne opazi, razen v razmišljanju. Ali si star 17 ali 27 je kar velika razlika v pogledu na kakšno stvar," je pripomnil.

V zadnjih sezonah so bila opazna kar precejšnja rezultatska nihanja: "Želim si stabilnosti na visoki ravni. Če si stabilen na 30. mestu, je bolje, če vseeno obstaja kakšno nihanje med 30. in 10. mestom."

"Upam, da bo. Treba je začeti sezono dobro in potem se držati enih stvari, ne pa stvari preveč na glavo postavljati med sezono. Pri tem se dobi umirjenost in pri tekmovalcih in pri trenerjih," Prevc ni privrženec revolucionarnih sprememb.

"Prav veliko stvari nisem spreminjal, skok mora vedno biti enak, je pa bil s strani stroke predstavljen nekoliko drugačen pogled na vse skupaj in sem se tega moral naučiti. Zdaj bomo videli, kako se bo to poznalo," še dodaja.

Zimska sezona v smučarskih skokih se bo sklenila s svetovnim prvenstvom v poletih v Planici od 20. do 23. marca.

"Zelo težko bi rekel, da ciljam na en dogodek, na katerem bom najboljši. Želim dobro začeti sezono in potem naraščati in biti čim močnejši. Je pa vrhunec sigurno novoletna turneja," je sklenil Prevc, ki je v sezoni 2015/16 osvojil veliki kristalni globus za zmago v seštevku svetovnega pokala, sezono pa je končal s svojim še tretjim malim globusom za dobljeni seštevek poletov.

loading...
Loading...