Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Že več kot 50.000 gledalcev si je ogledalo film Košarkar naj bo

Deli na:
Že več kot 50.000 gledalcev si je ogledalo film Košarkar naj bo

Slovenski otroško-mladinski film Košarkar naj bo, ki je nastal po istoimenski knjižni uspešnici Primoža Suhodolčana, je navdušil že več kot 50.000 gledalcev in si prislužil drugo zlato rolo.

Nagrado, ki jo podeljujeta Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev, bodo ustvarjalcem filma izročili danes ob 11. uri v mariborskem kinu Maribox.

Košarkar naj bo je zgodba o lenem, nerodnem, vedno lačnem in neskončno visokem Ranti, ki se mu življenje postavi na glavo, ko ga nekega dne učitelj telovadbe Salta povabi v košarkarsko ekipo. S tem se za Ranto začne razburljiva pot, pri vseh šolskih in obšolskih dogodivščinah pa ga spremlja in spodbuja duhoviti prijatelj in menedžer Smodlak. Iz lene nerode počasi zrase zagrizen športnik, zvest prijatelj in privlačen fant.


V košarkarski zgodbi v glavnih vlogah nastopajo Klemen Kostrevc (Ranta), Matija Brodnik (Smodlak), Gaja Filač (Metka), Marko Miladinovič (Salta), Lado Bizovičar (Tini Trska), Gojmir Lešnjak Gojc (Tundra), Matjaž Javšnik (oče) in Ana Maria Mitič (mama). Kot so napovedali pri Gustav filmu, bodo vsi razen Bizovičarja in Javšnika prisotni tudi na današnji podelitvi nagrade v Mariboru. Tam bosta sicer tudi scenarist Suhodolčan in režiser Boris Petkovič.

Film, ki je na rednem sporedu kinematografov od 14. septembra, je nastal v produkciji Gustav filma ter v koprodukciji z RTV Slovenija. Sofinancirala sta ga Slovenski filmski center in Viba Film, koproducenti filma so MB Grip, Studio Ritem, Unicasting in PECL.

Premierno so ga predvajali na filmskem festivalu v Sarajevu, kjer je požel veliko pohval. Na slovenskih tleh je premiero doživel v Cankarjevem domu. Predstavil se je tudi na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kjer je prejel nagrado občinstva, in na 22. mednarodnem festivalu otroškega in mladinskega filma Schlingel v Chemnitzu.