Revija Reporter
Magazin

Evropski prvaki bodo izvedeli, kdo bodo tekmeci na eurobasketu 2022

STA

29. apr. 2021 5:58

Deli na:

Slovenski košarkarji so leta 2017 postali evropski prvaki.

Profimedia

Danes bodo slovenski košarkarji, sicer še aktualni evropski prvaki iz 2017, dobili tekmece v predtekmovanju evropskega prvenstva 2022. Žreb v glasbeni dvorani Verti v Berlinu se bo začel ob 13. uri.

Enainštirideseto evropsko košarkarsko prvenstvo bodo med 1. in 18. septembrom prihodnje leto gostile Češka, Gruzija, Italija in Nemčija. Gostiteljice prvenstva so si pred žrebom skupin lahko izbrale po eno partnersko reprezentanco, ki pa ni smela biti iz istega kakovostnega bobna. Italijani bodo tako v svoji dvorani gostili Estonijo, Gruzija je dosegla partnerstvo s Turki, Nemci bodo v skupinskem delu igrali z Litvo, v skupini s Čehi pa bodo Poljaki.

Skupinski del prvenstva bo potekal v Pragi, Tbilisiju, Kölnu in Milanu. Štiri najboljše reprezentance iz posamezne skupine bodo napredovale v izločilne boje, ki jih bo gostil Berlin.

Slovenija je uvrščena v tretji kakovosten boben. Glede na to, da sta vanj poleg Hrvaške uvrščeni še Poljska in Turčija, je torej že jasno, da Slovenci v prvem delu prvenstva ne bodo igrali v Tbilisiju (tam bo igrala Turčija) ali v Pragi (tam bo igrala Poljska). Kot mogoči destinaciji tako ostajata Köln in Milano.

V prvem kakovostnem bobnu so Španija, Srbija, Grčija in Francija, v drugem Litva, Rusija, Italija in Češka, v četrtem Nemčija, Ukrajina, Finska in Gruzija, v petem Belgija, Madžarska, Izrael in Velika Britanija ter v šestem BiH, Nizozemska, Estonija in Bolgarija.